A borért dolgozni kell

2012. június 21. 14:58

A pezsgők szempontjából még országosan is az út elején járunk, a következő években szeretnék ezen a területen előrelépéseket tenni - árulta el terveit Rókusfalvy Pál a Vinoportnak egy interjúban, ebből szemlézünk.

2012. június 21. 14:58
Rókusfalvy Pál
Vinoport

- Szakmai vonalon keresel még új utakat?

- A borok mellett az utóbbi három évben egyre fontosabbá váltak számomra a pezsgők, és persze ott van a többi járulékos történet is: a csokoládé, a borecet, a verjus, a törkölypálinka. Ezek is mind ugyanazt a célt szolgálják. Borokról beszélve nem szabad elfelejtkeznünk az ételek jelentőségéről, például hogy mennyivel másabb egy saláta, ha azt helyi verjus-vel tálaljuk. A Rókusfalvy Fogadóban a gasztronómia területén is ugyanarra törekszünk, mint a pincében. Vidák Zoltán séfnek és a csapatának köszönhetjük, hogy a vezető vidéki fogadók közé emelt bennünket.

- Hogy alakul majd a munkamegosztás, ha a fiad is határozottabban belép a képbe?

- Örülnék neki, ha átvenne bizonyos munkákat, hiszen ez lehetővé tenné, hogy egyre többet koncentráljak a pezsgők vonalára. Ma még csak az alapbor készül nálunk, ami pezsgővé Szentesi József pincéjében alakul át. A pezsgők szempontjából még országosan is az út elején járunk, a következő években szeretnék ezen a területen előrelépéseket tenni. A mostani álmom egy pezsgőpincészet felépítése a birtokon, amelyet vezethetek, miközben Palkó a borokért felel majd. Fontos számomra a család.

Mi hatan vagyunk testvérek, és a mostani rendezvényszervezési munkámban is együtt dolgozom a fivéreimmel. A borászatban a fiamon kívül az öcsém is segít, különösen a borturizmussal kapcsolatos feladatok elvégzésében. A család a fontos, csak úgy van értelme ennek az egésznek, ha együtt csináljuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Stokes
2012. június 22. 15:02
A Rókusfalvi fogadóban kóstoltunk egy eredeti Rókusfalvi pezsgőt az etyeki bornapok után. Hát az út kezdete igaz.......
Csaba Sz
2012. június 22. 15:01
A "mellékútra tévedésnek" szokott következménye lenni a forradalmi felfedezés. Vagy a zsákutcába jutás. De jobb menni akármerre, mint egyhelyben topogni. Van igen jó szőlőnk, kiváló borunk, miért ne lehetne nemzetközileg elismert pezsgőnk is?
Mr Stokes
2012. június 22. 15:00
Igaz , ami igaz, hogy a saját gyártású pezsgőik minőségét tekintve , tényleg az út elején járnak.Figyelembevéve azt a körülményt is , hogy lehet mellékútra tévedtek........
gross
2012. június 22. 08:10
Tetszik ez nekem; azon álmodozom, hogy egyszer még én is belevágok valami minőségi élelmiszertermelésbe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!