El lehet menni!

2012. június 18. 12:20

Ennek a sajnálatos kormányzásnak Széles Gábor nemcsak áldozata, hanem társtettese is. Falatozzon belőle jó étvággyal, nosza. Nem ízlik?

2012. június 18. 12:20
Tóta W. Árpád
w.hvg.hu

Egymilliárd forintot említ Széles, ennyi lenne a Videoton pluszterhe a tranzakciós adó miatt, ha nem vinnék Bécsbe vagy Pozsonyba a pénzügyeiket. Éppenséggel azt is mondhatná, hogy vállalja ezt a befizetést. Hiszen a Nemzeti Ügyek Kormánya, amelyet naponta nyalat fényesre a zsebsajtójában, bizonyára a lehető legokosabban költi el ezt a milliárdot. Nyilván azért pénzeli Széles Gábor Magyarország legcikibb, komcsiszagú nyalodáit, mert a Fidesz támogatását jó befektetésnek, vagy egyenesen közjónak képzeli. (...)

És a kijózanodás következménye borítékolható: a csalódás ellenszenvvé varázsolja a csodálatot, és akkor már felmerülnek a kicsinyes kérdések. Például hogy ha én egyszerű seftesként tíz sorban le tudom vezetni, miért teszi tönkre az adópolitikájuk a teljes gazdaságot, akkor vajon ezek a nagyszerű férfiak miért nem értik ezt meg. Talán mert nem is olyan nagyszerűek? Hanem komplett idióták? De akkor meg miért bízzam rájuk egymilliárd forintomat, amit akár meg is tarthatnék?

Szegény Bayer Zsolt milyen büszkén vállalta a szlovák rendszámot, hogy ő ezeknek nem adózik! A sors fintora, ha ezután átjelentkezik az egész cégcsoport Bratislavába. Vagy Szingapúrba. Pedig már nem ezek vannak, hanem azok. (...)

Jöhet a nekikeseredett dühöngés, a fenyegetőzés és a cselekvés – mert igazából nemcsak a bankszámlát, hanem a cég minden ingóságát célszerű lenne kimenekíteni. De előbb illene lecsücsülni, és beismerni, hogy ennek a sajnálatos kormányzásnak Széles Gábor nemcsak áldozata, hanem társtettese is. A békemenet élén személyesen védte meg a magyar kormány szuverenitását, hogy ne legyünk gyarmat és ne az IMF meg Brüsszel mondja meg nekünk, miként kormányozzuk magunkat. Tessék, méltóságos uram, kisült a kalácsa. Megtestesült a nemzeti szuverenitás ezekben a finom unortodox fogásokban. Falatozzon belőle jó étvággyal, nosza. Nem ízlik?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomtyi
2012. június 19. 09:07
W egy barom. Ezzel együtt a tranzakciós adóval az a baj, hogy úgy indult: "akadályozzuk meg a spekulatív tőke szabad áramlását!", és lett belőle: "a nagy átutalásokra nem lehet arányaiban akkora terhet rakni, mint a kicsikre, mert azt hozná magával, hogy nem a magyar bankokon keresztül mennének a nagy pénzek". Tehát a nagy pénzek megadóztatása HELYETT a kisemberek megadóztatása lett. Sokáig Fidesz párti voltam, de erősen rezeg a léc.
Nemhivo
2012. június 19. 05:55
...ennyire szar "felhozatal" miniszterekből még nem volt soha.... A két legfontosabb minisztérium élén egy csicska, érettségis titkárnő.... a másik vezetője egy elvarázsolt lelkész... Ebbe a vak csapatba eltolcsy a félszemével király lehet...
1120
2012. június 18. 22:32
Természetesen hazudsz, mint a vízfolyás. Bayer már réges-régen hazahozta a vállalkozását... Nekem amúgy kétségeim vannak afelől, hogy te 10 (vagy akármennyi) sorban bármit is le bírsz vezetni... :) Gazdasági témák tekintetében meg főleg! Az vagy te az "indekszponthunak", mint Jockey Ewing a Dallasnak. Utálnak, mint a szart, de azért néznek (olvasnak), mert te az archetípusa vagy annak az embernek látszó tárgynak, aki kielégíted a közember igényét a "napi gyűlölet-félóra" tekintetében... CSAKIS EZÉRT fizetnek téged, de hát ezt nálad jobban úgy sem tudja senki. :)
Obulus
2012. június 18. 21:23
Nagyon jó! Ez Tóta W. legjobb írása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!