Szegény ember chardonnay-ja

2012. augusztus 30. 13:43

A pinot blanc-ról nem szokás beszélni, Magyarországon eleve kevesen csinálnak bort belőle, és a nagyvilágban sincs komoly híre.

2012. augusztus 30. 13:43

„Ha minden igaz, közelebbi rokona a mindent vivő chardonnay-nak - a mindent vivőt nem úgy értem, hogy különb bárminél, hanem úgy, hogy ott van az összes kontinensen, óriási mennyiségben -, mint a további pinot-knak, és ha azt nézzük érzékszervileg, milyenféle, bizony van ebben valami. Jellegileg tényleg olyan, mint a nagy testvér, csak mindenből kevesebbet mutat. Kevésbé nagy, kevésbé markáns, kevésbé akarnok. Kevésbé drága.

Ami személy szerint nekem bejön. Ritkán klasszis, de mindig finom, vagy majdnem mindig, és ez jó. A magyar szálhoz pillanatra visszatérve, úgy rémlik, még soha nem csalódtam Bott Frigyes vagy Franz Weninger pinot blanc-jaiban - utóbbi ugyebár fehérburgundinak nevezi soproniját, nem véletlenül, minthogy Ausztriában weissburgunder néven fut a cucc. Ahol pedig meglehetősen népszerű, még ha általában nem is szánják presztízsbornak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. szeptember 04. 02:32
Gratulálunk Sir Gazda Albertnek a lovaggá ütéshez, csilingelő savakat és játékos tanninokat kívánunk a mindennapok szép borai szent gráljának megtalálásához vezető, vulkanikus göröngyökkel szegélyezett úton. /a nép/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!