Bényére mentem…

2012. augusztus 18. 16:25

A hétvégére visszatér a nyár, a harmincasokban lesz a hőmérő higanyszála, kell ilyenkor az embernek némi hűs. Ezt három dologgal lehet megoldani. Ebből kettőt megtalálok Erdőbényén.

2012. augusztus 18. 16:25
Kántorbandi
Borravaló

„Egy csobbanás a jó hideg Dunába/Tiszába/Balatonba. A pince 12-14 fokos hűse. Egy jól behűtött bor. Ezzel a három dologgal át lehet vészelni minden kánikulát. Ha hozzáadom azt a rengeteg programot, amellyel az idei fesztiválra készültek a bényeiek, nincs is kérdés, hol érdemes eltölteni a következő hétvégét.

Annak idején ott voltunk az első Bor, mámor… Bényén, itt lehet elolvasni a beszámolót. A dolog annyira jól sült el, hogy a fesztivált azóta is sok odaadással szervezik, aki pedig látogatja, ritkán csalódik. A környék varázslatos, már csak úgy is érdemes odalátogatni, ha az ember csak téblábol egyik pincészettől a másikig. Ahogy Borboy fogalmazott ez voltaképpen nem is egy fesztivál, sokkal inkább egy hangulatos, a település hagyományait folytató falunap, ahol van kézműves vásár, kultúrprogram, borkóstolási lehetőség a falu összes jelentősebb pincészetében, sőt a pincészeteknél egy-egy hegyaljai étterem séfjének a főzőtudományát is tesztelhetjük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!