Weninger Cabernet Sauvignon 2009

2012. szeptember 10. 12:33

A minimális kénhasználatnak hála teljes kénje 15mg/l, amely talán az allergiás borfogyasztók számára is elfogadható mennyiség.

2012. szeptember 10. 12:33
akov
Borrajongó

„Tiszta, vonzó illat, friss fekete bogyósokkal, földdel, izgalmas hűvösséget kölcsönző fekete borssal. A fahatás visszafogott, aprócska mentolos aroma jelzi, hogy cabernet-vel van dolgunk. A közepesnél teltebb korty lendületes, egyszerre vonultatja fel a meleg évjárat és a hűvösebb klímájú borvidék jellemzőit. Nem kevés sava van, az érett fekete bogyós aromákkal inkább a savanyú gyümölcsökre, fekete ribizlire és meggyre asszociálhatnánk. A kóstolásra is tapasztalható mentolos hatás a cabernet-re, az erőteljes fekete borsos karakter pedig a syrah-ra emlékeztet. Tannin van jócskán, de tökéletesen beérett, kellemesen simul össze a beltartalommal. Kifejezetten jól esik a nem túl magas alkohol és a visszafogott fahatás. Ahogy szellőzik, egyre csak jobb és egyre jobban csúszik a már hűvösbe forduló éjszakában. Erős 6 pont, paraméterei alapján jócskán érlelhető. Rendkívül baráti ár. Köszönjük!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!