Szüreti jelentés

2012. október 20. 16:37

Kevesebb volt a termés idén, szárazabb volt az év, a szőlők pedig hallatlanul egészségesek voltak. A másodterméseket ledobáltuk, a főterméseket pedig nem kellett válogatni.

2012. október 20. 16:37
Dúzsi Tamás
Facebook

„Épp most ért be a legutolsó Cabernet Franc szállítmány. Hétfőn szedünk még egy kevés nagy minőségű Cabernet sauvignon-t, de a szüret ezzel véget ért. Nagyon sokszínű volt, voltak fajták, amik jóval előbb értek be, mint általában, voltak melyek érése közel normális időben történt. Némelyeket előbb le kellett szedni, mert kezdtek betöppedni, és voltak melyek szépen megmaradtak.

Fekvéstől, talajtól, fajtától függően nagy volt a változatosság. Jó cukorfokok születtek, sok esetben magasak, de nem minden esetben voltak kiugróan magasak. Kevesebb volt a termés idén, szárazabb volt az év, a szőlők pedig hallatlanul egészségesek voltak. A másodterméseket ledobáltuk, a főterméseket pedig nem kellett válogatni.

A heti háromszori edzés sajnos nem volt lehetséges szüret közben, de holnap ebben a gyönyörű időben talán sikerül egy 45-50 km-t lehajtom a testi és lelki felfrissülésemért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. október 25. 09:43
"Tokaj hímvesszeje nem csepetetett elég nektárt?" - kérdi. Fejér megyét még megöntözte vele, de Baranyába már nem jutott.
Nannyó
2012. október 21. 12:54
Nekem a szüretről annyi ugrik be, hogy sehol nem tudok hegyaljai szőlőt venni, pedig az ország harmadik legnagyobb városát bóklászom be érte. Se multiknál, se magyar üzletláncoknál, se kisboltokban nem árulják az istenifinom mádi-tarcali-tokaji szőlőt. Helyette csak a görög vackot lehet kapni. Csak ismerősöktől, kollégáktól lehet venni, akiknek van a vidéken szőlőültetvényük. A görög vacak meg sem közelíti a mi szőlőnket, ízben se, élettanilag se sehogyanse.... Magyar szőlőt akarok enni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!