Rablás Ferihegyen!

2012. november 19. 10:51

Hosszú idő óta 2200 Ft körül lehet hozzájutni, de mire Ferihegyre ér, a bor ára hirtelen 11290 Ft-ra tör!

2012. november 19. 10:51
akov
Borrajongó

„Nem oly rég, Ferihegyen járva bekukkantottam az új Sky Courtben található Hungaricum Wine & Fine Food boltba. A viszonylag széles spektrumú – bár enyhe csőlátással összeválogatott – borszelekció láttán igen lelkes lettem. Végre, lehet Ferihegyen magyar borokat kapni és majd minden külföldi visz magával pár palackkal!

Amint megnéztem az árakat, azonnal tudtam, hogy itt senki nem vesz bort. Vagy ha már valaki egyszer ismeretlenül vett, akkor többet nem teszi. Olyan pofátlanul vannak ugyanis beárazva tök átlagos borok, hogy egy röpke pillanatra nem is kaptam levegőt. Nem tudtam hirtelen megsaccolni, hogy most az én gatyám csúszott-e földig, vagy itt valaki tényleg kemény drog hatása alatt árazott.

A képen látható Wunderlich Blue Bird 2007 egy jó-ár értékű hiperes bor, ehhez mérten vicces kis címkéjén hirdeti képzelt identitását: Fine Wine is Fine Art. Koncentrált, gyümölcsös, tanninos és hordós. Minden megvan benne, amiért az ilyen borokat keresik. Az Intersparban hosszú idő óta 2.200Ft körül lehet hozzájutni, éppen most a GRoby 1.090Ft-ért méri. Mire a bor Ferihegyre ér, rámegy a sok KÖFA, meg a TEHÓ, meg sok a bérlet is, meg az autó se kicsi és a bor ára hirtelen 11.290Ft-ra (47,0 EUR) tör!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyszemely
2012. november 28. 22:34
Kedves Blogoló! Mint tudatos fogyasztó és kereskedelemben nem csekély évet ledolgozott személy, kérem engedje meg, hogy felvilágosítsam Önt egy-két dologról, ami valószínűleg elkerülte a figyelmét miközben az Ön által említett boltban felment a vérnyomása. Tény, hogy az árak horribilisek. Az, hogy Ön összehasonlítja más cégek áraival(pl.: Interspar), viszont dilettáns gondolatmenet. A reptér egy teljesen más szféra, olyan mintha, Ön felháborodna azon, hogy egy étteremben háromszor annyiba kerül egy sör, mint a Lehel piacon. Nyilván ott sem lepődik meg ezen a differencián. Érdemes lenne ha olyan dolgokat is figyelembe venne, mint pl. azt, hogy a bérleti díj a skycourton belül legalább háromszor annyi (vagy több), mint a belváros legjobb, legfrekventáltabb helyein bérelhető üzlethelyiségeinek. És, hogy ezt miért a fogyasztónak kell megfizetni? Mert a bolt a bevételből él, tartja fent magát és finanszírozza a költségeit. A bevétel pedig a vevőn keresztül érkezik. Aki egy kicsit is tud logikusan gondolkodni, azt hiszem annak ezt nem túl nehéz átlátni. Ez nem a belváros, az említett bolt nem Duty Free és nem multi. Azt pedig Ön sem gondolja komolyan, hogy ha senki sem vásárol egy üzletben, az zavartalanul nyitva tart évekig, ráadásul egy reptéren. Az ilyen és hasonló üzletek sokkal jobb helyzetben vannak mint rengeteg más bolt, amit pl. biztosan Ön is preferál, efelől biztosíthatom. Vásárolni pedig senkinek sem kötelező ha nem akar, mindenkinek joga van eldönteni mit, mennyiért óhajt megvenni, nem tart revolvert senki a fejéhez. Az átlag fogyasztó ne a reptéren vásároljon be. Köszönöm ha esetleg elolvasta a véleményemet. Üdv
Zokni
2012. november 20. 15:24
Biztos azért, mert "dutyfrí". Igaz, már duttyunk nincs, de a reptéren biztosan garantáltan nincs. Ezt kell megfizetni. Ovis korom óta tudom, hogy reptéren semmit sem szabad venni. Kivéve ha a fölösleges külföldi aprót akarjuk elkölteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!