Az MSZP Izrael és Gáza konfliktusáról

2012. november 21. 10:02

A magyar szocialisták szerint mindent el kell követni a biztonság helyreállítása érdekében, hogy ennek a konfliktusnak ne legyen több áldozata, hogy békében és félelem nélkül élhessenek az emberek.

2012. november 21. 10:02
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
MSZP.hu

„Mély aggodalommal követi a Magyar Szocialista Párt a Gázában és Dél-Izraelben történteket, ahol ártatlanok életét követeli a fegyveres konfliktus.
Az MSZP csatlakozik az Európai Szocialista Párt (PES) és a Szocialista Internacionálé által is megfogalmazott állásponthoz, amely a viszály azonnali befejezésére szólítja fel az ellenfeleket.

A magyar szocialisták szerint mindent el kell követni a biztonság helyreállítása érdekében, hogy ennek a konfliktusnak ne legyen több áldozata, hogy békében és félelem nélkül élhessenek az emberek. A biztonság helyreállításához és a megbékéléshez olyan hosszan tartó megoldásra van szükség, amelyben a párbeszéd – és nem a konfrontáció – érvényesül a fenyegetések és a gyűlölet nyelve helyett.

Teljesen egyetértünk a PES elnökével, Szergej Stanishevvel abban, hogy a régiónak a legnagyobb esélye a béke elérésére a tárgyalóasztalnál van. Az MSZP elismeri Izrael jogát, hogy megvédje állampolgárait a rakétatámadásoktól, és bízik abban, hogy nem eszkalálódik tovább a konfliktus egyik fél részéről sem.

Bízik abban, hogy az EU közbenjárására a felek mielőbb véget vetnek az erőszaknak, és közelebb kerülnek egymáshoz a két állam létrejöttét támogató álláspontok, mert csakis ez lehet a béke és a biztonság garanciája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ganyé
2012. november 21. 17:02
Micsoda egy álszent cionista patkány ez a szarházy...Miért nem a Bosszú népét szólítod fel a tűzszünetre? Hiszen mint mindig, most is ők rúgták fel, hogy kedvenc sportjuknak hódolhassanak:Palesztin csecsemők legyilkolása...Ezt időnként el kell sütni, mert így tesztelhetik hogy a nemzetközi szervezetek, a vezető politikusok, hűsége meg van még...azon kívül ilyenkor a nagy testvértől be lehet pár milliárd dollárt vasalni, védelmi kiadások címszóval...Mindenesetre a magyar pártok ( kivétel a jobbik ) pont úgy reagáltak ahogy uruk parancsolójuk ( izrael ) elvárta tőlük...Aljas elvtelen, seggnyaló patkányként...
ottapont
2012. november 21. 16:12
Még csak sportértéke sincs meseházyt ekézni. Érdekesebb kérdés hogy mi a magyar kormány hivatalos álláspontja?
maradi
2012. november 21. 15:04
Atis, hiába ismered el a jogukat, ez kevés lesz a győzelemhez. Emlékezz, hagyó is ott menetelt az élet menetén, de néhány hét múlva jött érte a rabomobil....
Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy
2012. november 21. 14:09
Mondja már meg valaki, miért kellene nekünk háromezer kilométer távolságból bármit is belepofázni egy olyan konfliktusba, amihez semmi közünk és amit lassan hetven éve nem tud megoldani senki. Ha lenne Isten, talán ő sem tudná. (De ha mégis, megnézném, hogy csinálja.) A Peru és Ecuador közötti határvitákról nem akar valaki közleményt kiadni esetleg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!