A bor nem lehet állóvíz

2012. november 22. 23:53

A célom az volt, hogy a minőségi termelők nagyobb befolyáshoz jussanak a hegyközségekben.

2012. november 22. 23:53
Tiffán Zsolt
hvg.hu

„Úgy gondolom, néhányan túlságosan hisztérikusan reagáltak a Hegyközségek Nemzeti Tanácsából (HNT). Ez a reakció nem a tagság általános véleményét tükrözte, szerintem inkább a HNT vezetésének néhány tagja ijedt meg attól, hogy esetlegesen el fogja veszíteni az eddigi befolyását. Úgy vélem, az jelentené a kitörést, ha a hegyközségekben az arra alkalmas borászok nagyobb súlyt kapnának. Megérte bedobni a törvénytervezetet, mert így végre elindult egy igen termékeny vita, megmozdult a korábbi állóvíz.

A célom az volt, hogy a minőségi termelők nagyobb befolyáshoz jussanak a hegyközségekben. Meg fog maradni a hármas tagozódás, mely szerint hegyközségi, borvidéki és HNT-s szinten irányítjuk az ágazatot. A törvényjavaslat a napokban a Tisztelt Ház elé kerül, reményeim szerint december közepén az országgyűlés elfogadja az új törvényt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!