A Disznókő 20 évének 20 évjárata

2012. december 05. 09:27

A Disznókő mára a legkövetkezetesebb, legegyenesebb borstílust építette fel Tokaj-Hegyalján.

2012. december 05. 09:27
Alkonyi László
Tokajwine.net

„A Disznókőnek azonban nemcsak a forradalom az érdeme, hanem a konszolidáció is. Egy új irány, vagy újabb és újabb dűlők „felfedezése” látványos marketinget és bizonyos szempontból könnyen megszerezhető babérokat kínál egy birtoknak. Nagy divatja is van manapság a »kicsapongásnak«! A meglévő adottságok kicsiszolása, a minőség évenkénti milliméterről milliméterre javítása azonban – bár az igazi stílust ez teremti meg – jóval nehezebb feladat. Minden kis lépés sok munkával jár és sok pénzbe kerül.

A változásokat azonban csak kevesen ismerik fel. A Disznókő azonban (bár elkezdte a birtok dűlőnkénti kibontását is: Kapi, Dorgó, Hangács, Hegymegi) elsősorban ebben jeleskedett: mára a legkövetkezetesebb, »legegyenesebb« borstílust építette fel a borvidéken. Ezt ma még kevésbé ismeri fel, kevésbé kezeli a helyén a piac, mint kellene. Ám végig kóstolva a 20 esztendő 20 borát mindenki megtapasztalhatta, hogy évjárat, fajta, termőhely egy jól kitapintható borstílusban itt valóban láthatóvá tudott válni. (Mert az adottságok csak következetes stílusban tudnak tükröződni.) Ez pedig valóban unikális Hegyalján!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!