Sima liba

2013. január 20. 11:34

A portugiesernek mint portugiesernek nagyjából olyannak kell lennie, amilyen a Vylyan kétezertizenegyes Macskája.

2013. január 20. 11:34

„majdnem egy hónap után megint megittam egy üvegnyi bort, és nem is esett rosszul. a portugiesernek mint portugiesernek nagyjából olyannak kell lennie, amilyen a vylyan kétezertizenegyes macskája, és finom volt a roda nevű riojai szuperpince kb. alapkategóriás kétezerkilences selája is, ezek a spanyolok is mennek kicsit az újvilág felé, tizennégy alatti szesz nincs, nekem ez nem fáj.

a lilakáposzta miatt bontottam egy cavát is a codorniutól, egy deciliter elment a pároláshoz, elfogyott a többi is, kezdek rámozdulni a pezsgőkre az utóbbi időben, nem kell szilveszter ehhez. a liba úgy készül, hogy veszem a hat szép combot, bedörzsölöm sóval és borssal, kevés olajjal, csak annyival, hogy könnyebben menjen a dörzsölés. szép nagy tepsibe fektetem, letakarom fóliával, berakom a százhetven fokos sütőbe.

elvan így másfél-két órát, a fóliát leveszem, nagyobb darabokra vágott, kevés sóval bekevert krumpliburgonyát, felnégyelt hagymát és almát dobok hozzá, fólia nélkül folytatom a sütést, amíg minden megpuhul és megpirul. a káposztát hagymán megfuttatom kicsit, sózom, borsozom, kevés kömény és kevés cukor megy még hozzá, egy-két babérlevél, deciliter fehérbor vagy pezsgő, lassú tűzön párolom, ha el nem baszom, egyszerre puha, ropogós és friss ízű lesz ez is. jó étvágyat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!