20 éves sikertörténet

2013. január 30. 13:54

A Tokaj Kereskedőház Zrt. 20 évvel ezelőtt mondhatni a „semmiből” jött létre és mára ereje teljében van.

2013. január 30. 13:54
Tokaj Kereskedőház
TKZrt.hu

„1993. január 1-én az átalakult Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát jogutódjaként megalakult a Tokaj Kereskedőház Zrt. Az azóta eltelt 20 év számos kihívást és feladatot tartogatott hazánk egyetlen állami tulajdonú pincészetének. Azonban a befektetett munka és a gondos forrásfelhasználásnak köszönhetően a Kereskedőház napjainkra a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék legnagyobb és egyik legmodernebb borászati és borkereskedelmi vállalkozásává fejlődött. A pincészet küldi a legtöbb tokaji bort a világ 34 országába, ezzel is öregbítve a Tokaj-hegyaljai világörökség hírnevét.

Hazánk egyetlen állami tulajdonú pincészete a Tokaj Kereskedőház Zrt. 20 évvel ezelőtt mondhatni a »semmiből« jött létre és mára ereje teljében van. A társaság által megtett út sok szempontból nevezhető rögösnek, hiszen ahhoz, hogy Tokaj-hegyaljai történelmi termőhelyek adottságait tükröző, különleges, egyedi borok készülhessenek, a Tokaj Kereskedőház jelentős minőségfejlesztési programot valósított meg, mondhatni rendszerváltást hajtott végre.

A pincészet tevékenysége a felvásárolt szőlő minőségére épül, így a termelők motiválása, a megfelelő minőség elérése és megtartása érdekében a Kereskedőház a borvidék olyan meghatározó felvásárlója, amely minőségi alapon különbözteti meg a felvásárolt szőlőt. Mindemellett 2009 és 2012 között folyamatosan növekvő árak mellett magasabb lekötött mennyiségekkel dolgozik a Kereskedőház, így biztosítva, hogy arányosan emelkedjen a szőlőalapanyag és a borok minősége is. Mint hozzátette, a Kereskedőház az egyetlen olyan tokaji pincészet, korszerű és jól adaptálható borászati technológiával, amely világpiacnak megfelelő mennyiségi és minőségi igényeket képes kielégíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!