Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Miért nagy dolog a zászló-ügy?

2013. február 07. 15:19

Romániának nem szíve csücske az autonómia kérdése.

2013. február 07. 15:19
Éder Mónika
napolit

„Mivel Romániának nem szíve csücske az autonómia kérdése, érthető, hogy nem volt elragadtatva Kovászna és Hargita megye azon ötletétől, hogy kitegye a székely zászlót, ezzel is jelképezve a székelyföldi autonómia mellett való kiállást. Ebből lett aztán a botrány: büntetést helyezett kilátásba a román kormány Románia jelképének tiszteletben tartásának megsértése miatt, holott a törvény nem tiltja az ilyen jellegű kisebbségi jelképek használatát. Akkor hogy is van ez? Attól, hogy nem tiltjuk, még nem lehet?

Magyarországnak márpedig óvatosan kéne manővereznie, mivel az USL elég radikális párt hírében áll és ők vannak nyerő helyzetben. Ehelyett Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejezetten arra buzdította a magyar önkormányzatokat, hogy a székely zászló kihelyezésével álljunk ki az autonómia mellett. Természetesen ettől Romániát ismét elöntötte a nacionalizmus és a szuverenitás érzése, Victor Ponta egyenesen azt válaszolta: nem tűri el, hogy kioktassák. Bogdan Aurescu román külügyi államtitkár szerint a tiltás, a román állam részéről el nem fogadott területi autonómia kiharcolásának jelképe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
v. Tökössy hadúr
2013. február 07. 19:33
Huhh! Az Éder Mónika egy zsidó csaj. Annyit ért a magyar nemzet sorskérdéseihez, mint én a zsidó gyermekáldozatokhoz. De akkor miért pofázik bele??
v. Tökössy hadúr
2013. február 07. 19:33
Huhh! Az Éder Mónika egy zsidó csaj. Annyit ért a magyar nemzet sorskérdéseihez, mint én a zsidó gyermekáldozatokhoz. De akkor miért pofázik bele??
v. Tökössy hadúr
2013. február 07. 19:29
A nép neve NEM "román". Rómához semmi köze, márpedig az általuk használt név "rómait" jelent. Aztán úgy 4 éve a VALÓDI római, olasz lakosság kezébe vette az oláhok sorsát és Lazio megyéből kikergette a "román" csavargókat és felégették a favelláikat. Így "rómaiak" ők. S abszolut semmi keresnivalójuk nincsen a Kárpát-medencében, de a Duna-deltához is már csak a XII. században értek föl a Tirana-Skopje vonalról. Nézd a térképeket és olvasd ezt a blogom: http://daciabarbaricuminferior.blogspot.com S a napokban a kőkemény harci riadók nemzetem felé, ill. a hihetetlen bizánci barbarizmus elemzése néhány új posztot is szül.
egysegelem
2013. február 07. 17:21
Sosem lesz erdelyi (szekely) autonomia, teljenes felesleges ilyenrol almodozni nappal. Ejszaka alvas kozben esetleg lehet. Felesleges indulatok szitasa es eroforras pazarlas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!