Ausztria - Németország 0-1

2013. február 26. 06:59

A német rizlingek, különösen a moseliek olyan szintű hibátlan élvezetet és harmóniát sugároznak, amire nem nagyon tudok jelzőket találni.

2013. február 26. 06:59
Repnik Szabolcs
Bordogság

„Újabb izgalmas kóstolón vehettem részt a Riesling webáruház új tulajdonosának a jóvoltából, ami egy fajta és két ország borai köré lett szervezve. A meghívásnak duplán örültem, mivel egyrészt olyan termőhelyek kerültek terítékre (Mosel, Nahe és Wachau), amelyekre nagyon kíváncsi vagyok, de messze nincs annyi tapasztalatom velük, mint amennyit szeretnék, másrészt a helyszín a számomra egyik legkedvesebb bisztróbár volt, ahol nagyon sokszor megfordultam az utóbbi 2 évben és ahonnan életem legjobb éttermi élményeit eredeztetem.

Egy jó hírt is megosztott velünk a házigazda, miszerint annyi jó borral találkozott ezeken a borvidékeken (amit meg szeretne mutatni a hazai közönségnek, de nem férnek be a webshop keretei közé), hogy hamarosan egy másik oldalt is fog nyitni finewines.hu néven, ahol a rieslingen kívüli német és osztrák ill. pár burgundy pincészet borai (zöldveltelini, pinot noir, sauvignon blanc és egyéb, különleges fajták) lesznek fokozatosan feltöltve a kínálatba.

A kóstolásom konklúziójának rövid summázata: Ausztria - Németország 0-1.

Lehet, hogy bennem van a hiba, de Ausztriából még mindig nem ért el a nagy hűha élmény. Sosem okoznak csalódást, hibátlan szerkezetet, szép illatokat és finom ízeket persze most is hoztak szép sorjában, de amikor a sor közepén ráálltunk a német vonalra, rögtön fülig ért a szám. A németek, különösen a moseliek olyan szintű hibátlan élvezetet és harmóniát sugároznak, amire nem nagyon tudok jelzőket találni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!