Az ex-király perli a bukott trónörököst

2013. március 22. 13:52

Érdekes egybeesés, hogy Robert Parker és a hírnevét megalapozó Bordeaux egyszerre kerültek rá a szopórollerre.

2013. március 22. 13:52
Alföldi Merlot
Gault&Millau

„A Wine Advocate egyedülálló sikere alapvetően két tényezőnek volt köszönhető: Robert Parker kóstolói tehetségének és fogyasztóvédelmi elkötelezettségének. Az első nagyjából azt jelentette, hogy sokan érezték úgy, hogy amit egy adott bor kóstolásakor tapasztalnak, az hasonlít arra, amit Parker leírása és értékelése alapján várnak, vagyis jövőbeli beszerzéseikhez megbízható kalauzt kaptak.

A második, az elsőtől nem független tényező az volt, hogy értékítéleteit mint független kritikus alakította ki, aki nem smúzol a szimpatikus borásszal, nem pezsgőzik az ingatlanbefektetővel a chateau báltermében, és nem közöl reklámokat, vagyis tisztánlátását tisztán tartotta. Az alapképlet mostanra a felismerhetetlenségig deformálódott.

A per valószínűleg még nem a dicstelen vég vége, de az jól látszik, hogy egy korszak lezárult. Érdekes egybeesés, hogy Robert Parker és a hírnevét megalapozó Bordeaux egyszerre kerültek rá a szopórollerre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!