Legjobb Szekszárdi Fuxlik 2012

2013. március 12. 19:06

A Fuxli egy igazi ivóbor, vagy ahogyan az egyik borász fogalmazott: nem rozé, de nem is vörösbor, hanem maga a petting.

2013. március 12. 19:06
Bukovics Martin
Mindennapi Mousseux

„1. Hetényi János
2. Pósta Borház
3. Merfelsz és Heimann megosztva

Igazából nehéz rangsorolni, mert bár rengeteg különbség volt az egyes pincészetek fuxlijai között - főleg a borok stílusára és karakterére gondolok itt, elég ha csak az október végén szüretelő Tringa pincét és a szőlőt jóval korábban leszedő Heimannékat említem -, a műfaj maga van annyira szűk, hogy ezek az eltérések nüansznyiak (gyönyörű szó) legyenek csak.

Mind a kilenc, vakkóstolón jól teljesítő, Fuxlit palackozó pincészet sillere nagyon jól iható, és szépen teljesíti a követelményeket: a Fuxli egy igazi ivóbor, vagy ahogyan az egyik borász fogalmazott: nem rozé, de nem is vörösbor, hanem maga a petting. Aki komolyan szeretne ismerkedni a szekszárdi sillerekkel, vegyen mindegyikből, el fog fogyni. Én nagyon szerettem ifj. Márkvárt fuxliját is, de tetszett Neineréké is, és nem is sorolnám tovább: gyorsan megtalálni mindegyikben a szépet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az imaszoba forgatómotorja
2013. március 13. 07:36
akkor a rozé a maszti kotonban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!