Két soproni borászlány küzd az elemekkel

2013. március 15. 07:24

Birgit Pfneiszl ragaszkodott ahhoz, hogy a soproni borvidéken borászkodjon, mondván, az egész világon ott érzi magát a legjobban.

2013. március 15. 07:24
Dénes Dóra
Travelo

„Az osztrák határhoz közel élő, magyar származású család Trianont követően került Ausztriába. Az első borászgenerációt képviselő Franz Pfneiszl ott kezdte el építeni saját borászatát, majd Magyarországon is megnyitotta pincéjét a Fertő tó közvetlen szomszédságában. Lányai, a 27 éves Birgit és a 23 éves Katrin a 2000-es években kapcsolódtak be komolyabban a családi vállalkozásba.

»Ekörül zajlott az életünk. Gyerekkorunkban láttuk, mennyi munkával jár a borászkodás, a szüleim nagyon sokat dolgoztak, hol a szőlőben, hol a pincében. Akkor tudtunk elmenni valahova kirándulni, ha éppen esett az eső. De akkor nem mentünk messzire, hiszen rossz idő volt. Óvoda, iskola után mindig a szőlőben játszottunk.«

Később az idősebbik nővér a szülők ösztönzésére Kaliforniában, Chilében, Ausztráliában, Új-Zélandon és Olaszországban járt szakmai képzésre, majd édesapja a burgenlandi borászat vezetését szerette volna rábízni. A lány azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a soproni borvidéken borászkodjon, mondván, az egész világon ott érzi magát a legjobban. Húga közgazdaságtant és jogot tanul, és feltett szándéka, hogy nem borász lesz, de minden máshoz kedve van a traktorozástól a permetezésen át a bormarketingig. Úgy látja, ezzel tudják egymás munkáját kiegészíteni, a saját boraikon dolgozni és azokat népszerűsíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!