Eddig, s ne tovább

2013. március 12. 13:36

A hatalommegosztás rendszerét – s egyúttal a Fidesz maradék becsületét – egyetlen honpolgár lehet képes megmenteni: Áder János köztársasági elnök.

2013. március 12. 13:36
Földi Bence
benyóblog

Eddig sem voltam a Fidesz-KDNP-kormány legnagyobb barátja, de a hatalmi ágak rendszerváltás óta többé-kevésbé működő kapcsolatrendszerének ilyen mértékű megkérdőjelezése a korábbiaknál is jobban kicsapta nálam a biztosítékot. Ugyanis az alkotmánybírósággal szembeni sokadik fellépés, valamint a Fővárosi Törvényszék rezsicsökkentéssel kapcsolatos, szolgáltatónak kedvező ítéletének kemény megkérdőjelezése (»botrányos ítélet«) azt jelzi, hogy a kormány nem képes a vitára. (…)

Ehhez társul a Fidesz-KDNP részéről az a bicskanyitogató, arrogáns és cinikus, kvázi-ellenzéki politizálás, amelyhez folyamatosan bűnbakokat keresett a kormányfő, hogy igazolni lehessen: miért nem megy a kormányzás úgy, mint várták. A fülkeforradalmat a Nyugat elleni szabadságharc követte, s most, hogy az alaptörvény módosítása kapcsán ismét felemelte hangját az Európai Unió, valamint az Egyesült Államok, új ellenség után nézett a permanens harcban álló »jó katona«.

Így talált rá a régi-új ellenségekre: a »gátlástalan« szolgáltatókra. Akik képesek voltak megtámadni a kormány nagy tervét, a rezsicsökkentést, és akik javára volt képes ítélni – a kormány ellenében – az igazságszolgáltatás. Ellenük lép fel most a kormány, méghozzá a nép nevében (és annak segítségét kérve), de nagyrészt saját érdekeitől vezérelve. Hiszen ha sikerrel járnak, lesz egy kézzel fogható eredménye négyéves kormányzásuknak, amire fel lehet építeni egy kampányt 2014-ben. Bár azért azon el kellene gondolkodni, hogy az általuk mindig hivatkozott adat, miszerint Európában arányaiban nálunk a legmagasabbak a családok rezsiterhei, valóban azt jelentik-e, hogy a rezsiköltségek rendkívül magasak. Vagy esetleg a vérek nagyon alacsonyak? Valószínűleg mindkettő, mégis csak az egyikhez nyúlnak hozzá, míg a gazdaság élénkítésén nem fáradoznak eredményesen, holott ez esetleg elősegíthetné a bérek növekedését.

A kormánypárt tehát mostanra rendkívül nehéz helyzetbe hozta az országot, s egyúttal saját magát is. A hatalommegosztás rendszerét – s egyúttal a Fidesz maradék becsületét – egyetlen honpolgár lehet képes megmenteni: Áder János köztársasági elnök. S bár a legtöbb esetben nem helyezem magam közös platformra a demokrácia eszméjének béraggodalmáraival, most mégis úgy érzem: eddig, s ne tovább!

Ne írd alá, János!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2013. március 12. 17:15
Igen, Áder pont az a fajta...
OrangeOrder
2013. március 12. 16:42
Ebből is látszik, hogy ezek = a Sátán. Mint Krisztus utolsó megkísértése, próbálkoznak mindennel. Édesgetés, fenyegetőzés, tajtékzás. Sok-sok képben jelenik meg a Sátán itt is. Próbálnak az érzelmekre hatni, zsarolni, gyerekeket, betegeket bevetni. Ld. Sólyom aláírása előtt a holotörvénynél. Ugyanez a HVG (?) címlapján. Befolyásolás, fenyegetés. Tűnnétek már el a picsába.
BőröndÖdön
2013. március 12. 16:24
A Janó nem fogja megállítani ezt a gyalázatot!
UrbánPiktorMonnyonLe
2013. március 12. 16:24
"A hatalommegosztás rendszerét – s egyúttal a Fidesz maradék becsületét – egyetlen honpolgár lehet képes megmenteni: Áder János köztársasági elnök." Nem tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!