Fuxlizzon mindenki!

2013. március 14. 08:40

Nagy reménység Szekszárdnak, és a magyar borszakmának egyaránt ez az összefogás. Önálló karakterek, közös ruhában. Ez a Fuxli!

2013. március 14. 08:40
Jenei Balázs
Metszetek

„Az én személyes TOP 3 listám így alakult a kóstoló után:

1. Hetényi Pincészet

A pincészetet Mecseknádasdon találjuk, azonban a területeik Szekszárdon vannak (Csak Szekszárdról jöhet Fuxli). Fuxlijuk 85% Kékfrankost, és 15% Kadarkát tartalmaz. Sötétebb szín jellemzi. Csempésztek bele egy kis szénsavat, ami szinte észrevétlen stimulálja a nyelvet. Ízében eper, málna, bors. Nagyon szép, tökéletes egyensúlya az, ami viszi, élvezetté teszi, és kiemeli a mezőnyből. Még a 14-es alkoholt is elbírja.

2. Neiner Családi Pince

A pince tudja magáénak a kedvenc fuxlis grafikámat. Boruk 50% Kékfrankos, 35-40% Kadarkát, és 10-15% Merlot tartalmaz. A Kadarka ültetvényük öreg tőkés, bakművelésű, nagyjából 70 éves. Világosabb szín jellemzi. Szép sav, pici édesség, gyümölcsök. Mintha gömbökben érkeznének az ízek számba. Behízelgő darab.

3. Tringa Pincészet

Gálék nem hazudtolták meg önmagukat, ismét egy komoly, nagy tétel készült náluk. Mármint a műfaj keretein belül. Csak Kékfrankost használtak a borhoz, októberi szürettel. Színe az egyik legsötétebb. Frissítő, de nagy a teste. Könnyedebb vörösnek hívnám. Annak viszont nagyon szerethető, a 14,5-es alkohol férfias, de nem lóg ki. A különcsége tetszett.

Fuxlizzon mindenki, és kóstolja végig ezt a kilenc bort. Érdemes. Egy baráti összejövetelhez, bográcsozáshoz, grillezéshez, halászléhoz. A Bortársaságnál 1750 forint (Klubáron 1610) palackja. Jó vétel bármelyik. Nagy reménység Szekszárdnak, és a magyar borszakmának egyaránt ez az összefogás. Önálló karakterek, közös ruhában. Ez a Fuxli!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!