Tringáéknál Szekszárdon

2013. március 05. 18:11

A pincészetnél van egy jól megfigyelhető irányvonal, ami a nagy testű, magas alkoholtartalmú borok felé mutat.

2013. március 05. 18:11
Jenei Balázs
Metszetek

„Péntek este a Tringa pincészetnél jártam borkóstolón. A Gál család pincészete 2001-ben alakult. A Pince a Kerékhegy tetején található, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a pince szőlőire, napközben. Az önerőből építkező pince most érte el a csúcsát, éves szinten 60-65 ezer palackkal, nagyjából 55 ezer literes erjesztő kapacitással. Már csak pár hordó hiányzik a teljességhez Gál Attila elmondása alapján.

A kóstolón Gál Antal, a pincészet vezetője, a családfő, nem volt ott, ezért felesége Ágnes, és fia Attila tartotta a frontot. Házigazdáink nagyon kedvesek, segítőkészek és vidámak voltak, mindent megmutattak, a kissé késői óra ellenére is.

A borok mellé felszolgált házi töltött káposzta, kolbász, hurka, karaj nagyon finom volt, és szükség is volt rájuk. A pincészetnél van egy jól megfigyelhető irányvonal, ami a nagy testű, magas alkoholtartalmú borok felé mutat. Ezt késői szürettel, irányított tartályos erjesztéssel érik el.

Phaeton 2008

70% Caubernet Sauvignon, 30% Merlot, 15-ös alkohollal. Mély bíbor szín, nagyon sötét. Abszolút a feketebogyósok uralják az illatot, borssal, csipkebogyó lekvárral. Ízében is a feketék, azonban mellé jelentkezik a fa, ami nem elég integrált. Nagy test, fűtős kemény alkohollal, kesernyés lecsengés. Csalódás volt.

Merlot Reserve 2009

Görögszó dűlőből. Szép bíbor szín. Feketeribizli, ribizli, meggy, édes fűszer az illatban, melyet a fa szépen tart. Ízében is hozza azt, amit az illat ígér. De a tannin magas, hiába a nagy test, és a magas sav, picit szárít. Az alkohol itt is fűt, kesernyés.

Cabernet Franc Reserve 2009

Szintén a Görögszóból, 16-os alkohollal. Tiszta, bíbor szín. Hűvösebb illat, édes fűszer, vanília, feketebogyósok, enyhe lekvárosság. Ízében egy kevés édesség, feketebogyósok, vanília, fa jellemzi. Egyensúlyos, de nem könnyű darab ez sem. A sav és a test közepesnél nagyobb, ahogy a tannin is. A lecsengésben egy kis fanyarság. A legszebb vörös az este.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!