Mi van az Incognito mögött?

2013. március 04. 08:08

Sokan még csak nem is hallottak arról, hogy a Disznókő kékszőlővel rendelkezik és még forgalomba is hozza a belőle készített borokat. A Borrajongó blog ennek kapcsán kérdezte Mészáros Lászlót, a Disznókő birtokigazgatóját - innen szemlézünk.

2013. március 04. 08:08
Mészáros László
Borrajongó

- Milyen szőlőfajtákból készül az Incognito?

- Nagyrészt a Borkombinát által 1976-ban kísérletként telepített fajtákból: kékfrankos, zweigelt, merlot, kurucvér, kármin, »medoc noir«, illetve ezekből különféle klónváltozatok is vannak benne, valamint egy kevés cabernet sauvignon.

- Mekkora területet foglal el az ültetvény? Hol található ez a terület?

- Nagyjából fél hektáros területről készül, kb. 1.200 tőke, a Disznókő legkeletibb fekvésű, viszonylag agyagosabb talajú Hangács-dűlő lejtőjének középső részén.

- Miért döntöttek úgy, hogy vörösbort készítenek?

- Mert ott volt a szőlő. Először csak a dolgozók itták meg a bort, majd a Sárga Borház asztali bora is lett, és aztán többen jelezték, hogy szívesen vásárolnának is belőle, ezért úgy döntöttünk, hogy forgalomképessé tesszük.

- Asztali vagy tájborként kerül forgalomba?

- Asztali. Az új termékleírás szerint a Tokaj-hegyalján készített vörösbor már nem is lehet más.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!