Csoki helyett hónyúl

2013. április 03. 19:21

Nekünk alig pár hektárunk van még metszetlen. A jövő héten (ha engedi az idő) akkor ezzel megvagyunk.

2013. április 03. 19:21
Árvay János
Egy borász naplója

„Na, ezt bekaptuk, mint béka a legyet. A múltkor azt írtam, hogy itt a tavasz. Elnézést kérek, hogy ilyen nagyon pofára estem. Higgyék el nem szándékos volt. Mentségemre legyen mondva talán csak annyit tévedtem, mint a szakemberek. A mondott tavasz, netán nyár helyett nyakunkba esett megint Tél tábornok irányította havazás és mínuszok serege.

Ma még esett hó, pedig tudható a hétvégén húsvét van. Tél tábornoknak is elromlott az internete, telefonja vagy nem nézi a tévét? Eléggé nonszensz, hogy a híradóban azt hallottam az óvodákban az óvodások hó nyulat építenek a kertben. Ilyenre azért még én sem emlékszem. Hóember az igen, az rendben van. De hó nyúl, márciusban?

Félek, odatesz ez a múlt héten jött hideg a gyümölcsfák rügyeinek. A meggy, a kajszibarack és a korán hajtó gyümölcsfák már létől duzzadt rügyeiben valószínűleg kárt okozhattak a -10 környéki hideg éjszakák. Azok a gazdálkodók, akik mostanra tervezték (hosszú évek tapasztalatára alapozva) hogy a tavaszi vetést mostanában végzik el?

Malmozhatnak pár napig, vagy akár pár hétig. Nem irigylem Őket. Nekünk alig pár hektárunk van még metszetlen. A jövő héten (ha engedi az idő) akkor ezzel megvagyunk. A máskor már zöldellő természet? Szerintem ilyenkor már a virágok is kibújtak volna szép színesen. Ehelyett? Fehér hó? Na, ez azért nem virágok színe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!