Birtoktörténet: 2006, első csúcsborunk

2013. április 17. 09:14

A Barbár berobbant a piacra és nagyon sokat adott a – magunk és mások – belénk vetett hitéhez.

2013. április 17. 09:14
ifj. Heimann Zoltán
Tumblr

„2006-ra minden adott volt, hogy elkészüljön az első csúcsborunk: beértek az első telepítéseink és elég sokat próbálkoztunk a különböző fajtáink házasításban betöltött szerepével – lásd a Stílusgyakorlat sorozatot 2002-től. Egyre inkább körvonalazódott a koncepció, míg végre összeállt a házasítás: a cabernet franc és a merlot a világfajták az eleganciát, a kékfrankos a szerethetőséget, a tannat pedig a maga őserejét adja a cuvée-be, ami így egyszerre lett újszerű és nagyon izgalmas.

A név és a történet Édesapám lelke: Bartók Allegro Barbaro című, eklektikus zongoradarabja adta az ihletet, ami végülis szépen harmonizál a borral és nagyon illik a Nagy Fehér Főnökhöz is. Úgy erős és tartalmas, hogy egyszerre megmarad elegánsnak, nagyon sokszínűnek és szerethetőnek. A gondolatiságra reagálva Elek formabontó címkét tervezett, melyen egy eltűnőben lévő gazdag világ motívumkincse jelenik meg: egy megkopott Turu életfa-mozaik és a háttérben az idézet: »Ez a világ ellobban…«

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Barbár berobbant a piacra és nagyon sokat adott a – magunk és mások – belénk vetett hitéhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!