Róka hasa rádió

2013. április 01. 11:01

Ez a kilenc palack Fuxli jelenleg több izgalmat rejteget, mint bármilyen hazai rozé.

2013. április 01. 11:01
Unger Tamás
Gault&Millau

„Példás szekszárdi összefogás, borvidéki hagyományőrzés – első közelítésben ezek jutottak eszembe az idén két éves Fuxliról. A cél ennél persze összetettebb; szükség van egy jó ár-érték arányú, népszerű, jól fogyó borra, amire aztán fel lehet építeni a szortimentet. A modern, csavarzáras köntösbe bújtatott borok mögé én Szekszárd rozéját képzelem el.

Kérdés, hogy a pincénkénti (jelenleg) igen alacsony palackszám mellett ez a küldetés teljesíthető-e. Ez a kilenc palack jelenleg több izgalmat rejteget, mint bármilyen hazai rozé. Az uniformizált külső egyéniségeket rejt; kétszer három palack után nem találtam két egyformát. De kiemelkedően jót sem. Én mégis látok annyi potenciált a kezdeményezésben, hogy ki merem jelenteni: nem kétnyári sláger lesz a rókaborból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!