Virág a gyomok között

2013. április 22. 09:06

Az Etyeki Kúria 2012-es sauvignon blanc-ja komolyabb, súlyosabb, mint az általam eddig kóstolt tételek. Helye van a hazai élmezőnyben.

2013. április 22. 09:06
Unger Tamás
GaultMillau

„Tartályban erjedt, hordóban, finomseprőn érett. Halvány, világos citromsárga szín. Orrban körte, zöldalma, egres és frissen vágott fű. Szellőzve trópusi gyümölcsök, banán kerül elő. Hozza a fajtára jellemző jegyeket, de nem harsányan, inkább elegánsan. A hordó nem tolakodó, de észrevehető. Szájban már szétszórtabb, nagyjából közepes testű. A savak határozottak, az illatban tapasztalt édes gyümölcsöket teljesen elnyomják, helyüket fanyar, kissé savanykás jegyek veszik át. A közép fókuszált, kissé cseres; a lecsengés egyenletes, jól kitöltött, közepesnél hosszabb.

A savak végig uralják; határozottak, erősek, de nem túlcizelláltak, izgalmasak. Egy-két pillanatban sós-ásványos jegyeket is sikerült felfedeznem benne. Komolyabb, súlyosabb, mint az általam eddig kóstolt tételek. Helye van a hazai élmezőnyben, de most sem voltam maradéktalanul elégedett; ellenben ha úgy nézem, hogy a pénzemért milyen értéket kaptam, akkor nem panaszkodhatok. 5 pont.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!