Jönnek a ...szlovákok!

2013. május 27. 09:46

Vajon a magyar borászat miért nem képviseltette magát rangjához méltón a világ egyik legjelentősebb borversenyén?

2013. május 27. 09:46
BorTárs
Bortárs blog

„A románok például 98 bort neveztek, mi csak 28-at. De nálunk több bort neveztek be a bolgárok, a grúzok és a csehek (!) is, hogy csak kelet-közép-európai országokat említsek. Hogy a szlovákok hazai pályán 214 borral képviseltették magukat, az nem meglepő, hol tegyenek ki magukért, ha nem otthon. Magukról egyébként úgy nyilatkoztak, hogy fejlődő, de egyelőre butikméretű bortermelésük van, exportra alig szállítanak, otthon szinte minden elfogy.

Jóval több borral vettek részt a Concours Mondialon a nálunk kisebb bortermelő bolgárok (47), és a minket épp előző görögök is (168!!), mint mi. Ők, ezek szerint, jóval nagyobb jelentőséget tulajdonítottak ennek a huszadszor megrendezett európai bemutatónak, mint mi magyarok.

(...) A legrangosabb éremből, a nagy aranyéremből azonban egy sem jutott magyar bornak. Szlováknak több is, de szerbnek és montenegróinak is. Vagyis a régiós konkurenciát sem szabad lebecsülni, mert: jönnek a... többiek! Nem árt figyelni rájuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!