Bajnai libái és a támogatás

2013. június 03. 21:07

A kormány talált 300 millió forintot egy tönkrement vállalkozás ügyfeleinek támogatására. A tételt soroljuk a 2014-es választási kampány kiadásai közé.

2013. június 03. 21:07
Domány András
Komment.hu

„Rengetegen kiáltottak csalást, csődbűntettet, tőkeelvonást. Sok oknyomozó újságíró és blogger ma is állítja: valójában lett volna pénz a baromfitenyésztők kifizetésére, de azt valakik ellopták, egy másik értelmezés szerint pedig a társaság vezetői úgy rendeltek a gazdáktól, hogy eleve tudták: nem fognak fizetni. Ám az akkor is Polt Péter által vezetett ügyészség egyszer sem állapította meg bűncselekmény alapos gyanúját. Bajnai pedig több újság és televízió ellen nyert pert, amelyek őt akár büntetőjogi, akár erkölcsi értelemben a Hajdú-Bét-csőd felelősének nevezték.

Nem irigylem egyetlen mezőgazdasági termelőtől sem, amit kap majd. Bizonyára sokat kínlódtak az elmúlt években, jól jön az a legfeljebb egy-két millió, de többnyire inkább néhány százezer forint. De azért hozzáteszem: van egy sor nagyon fontos munkát végző szociális, oktatási, kulturális intézmény, amelynek törvény vagy megállapodás alapján járna költségvetési támogatás, és a létezésük múlik azon a pénzen, amelyet nem vagy csak nagy késéssel kapnak meg.

Nem állítom, hogy a csavaros történet minden részletét értem, és a dühöngésbe, gyalázkodásba fúló fórumok sem segítenek a megértésben. De abban biztos vagyok: ha nem az Együtt 2014 alapítója lenne érintett az ügyben, akkor ez a furcsa miniszteri rendelet nem született volna meg. Ahogy sok száz más csőd esetében sem születik ilyen, se rögtön, még kevésbé tíz év múlva. Vagyis a kormány által adott 300 millió forintot nem hivatalosan a 2014-es választási kampány kiadásai közé lehet sorolni. Bár a hamarosan megszavazandó kampányfinanszírozási törvényben ilyesmiről természetesen nincs szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2013. június 04. 09:37
Miért nem lehet Bajnai ellen felhasználni azt, ami az ő vezetése alatt álló cégnél történt? Még mindig azt hiszik, hogy ő lehet az ártatlan, múlt nélküli ember? Viselje el, hogy Wallis vezető volt, hogy Gyurcsány felelős minisztere volt, hogy az IMF vérehajtója volt, és ezért nem túl népszerú.
Zokni
2013. június 04. 09:21
"Vagyis a kormány által adott 300 millió forintot nem hivatalosan a 2014-es választási kampány kiadásai közé lehet sorolni." - írja. Azt azért ne feledjük, hogy ha igaz, hogy a kormány, a tagjait szolgáló egyéni pártérdekei szolgálatában elkölt 300 millió Ft-ot, akkor az sikkasztás lenne. Amiért börtön jár. Ezt azért fontos megemlíteni, mert a jog nem alkalmas eme igazság érvényesítésére - itt nem részletezett okokból kifolyólag egyébként helyesen -, de attól még ez TÉNY. Tehát az elkövetők, Orbán Viktor és bandája börtönbe való embernek számítanak.
Scarmond
2013. június 03. 22:30
Elég szégyen hogy a libás és pártja nem volt hajlandó támogatást adni a csődbe juttatott embereknek. Az pedig tökéletesen mutatja igazi jellemét hogy nemhogy a károsultak megsegítésére, de azóta még egy bocsánatkérésre sem telt tőle. 9 emberéletet követelő ügy után ez lenne a minimum, egy jobb országban már rég hűsölne...
atila68
2013. június 03. 22:22
Örömmel olvasom, hogy még Domány András szerint is 'az Együtt 2014 alapítója ... érintett az ügyben'. (gy.k. Bajnai 'nem értettünk hozzá' Gordon) Nincs kérdésem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!