A fajtaváltás közepén

2013. június 17. 19:14

Sajnos juhfarkból még kb. 200 tő hiányzik, erre esélyem sincs oltványt kapni, és góhérból is hiányzik egy teljes sor.

2013. június 17. 19:14
Pflanzner Sándor
Szőlőművelés

„Pénteken kilenckor találkoztunk a szőlőben, és a az emberek el is kezdték a lukak ásását, és a lukak feltöltését vízzel, a korábban ismertetett technológia szerint. Kicsivel később megérkezett a kétfős átoltó csapat, és őszintén mondom, kételkedtem abban, hogy a nap végéig be tudják fejezni a munkát. Ez persze azért volt, mert elfelejtettem, milyen pillangókezűek az ezzel foglalkozó emberek: délután három órakor már vigyorogva készre jelentették a munkát. Az átoltásokat ezután egy ember szépen kifattyazta, lekezelte méhviaszos sebfertőtlenítő folyadékkal, és megkötötte a karókhoz.

Ezután azokat a szőlőket, amelyeket nem sikerült átoltani, kivágtuk, és ezek helyére új gödröket ástunk. A logisztika különösen komoly feladatot jelentett: az első nap egy, a második napon két fordulóban, csurig rakott Nissan Navarrával elhoztuk az oltványokat, majd Balázs a traktorral kihúzta a feltöltött vizeskonténert a szőlőbe. Amíg a konténer kiért, a pince ciszternája adta a vizet, így - folyamatos szállítás mellett - csak a második nap végén kellett a tartály töltésére várnunk. Nem mondom, hogy nem esett jól a pihenő, irtózatos meleg volt az ülétetéskor.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2013. június 18. 00:52
Hmm, az a jó kis "nászéjszakák bora" (vagy búgató bor:))... Szegény nagyapám csak morgott, mikor "somlói zavaros"-nak hívtuk. Bár csinálhatna még...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!