Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A búcsú hozama

2013. július 15. 07:29

A túlzottdeficit-eljárás eltörléséhez hasonló plasztikussággal mutatná ki az idő előtti törlesztés is a különbséget a Gyurcsány–Bajnai- és Orbán-kabinetek cselekedetei, eredményessége között.

2013. július 15. 07:29
Nánási Tamás
MNO

„Miközben Ciprus újbóli csődjére készül a Moody’s hitelminősítő, és a francia elnökön kívül nagyjából mindenki úgy látja, hogy mélyül az euróövezet válsága, miközben a globális gazdasági teljesítmény 340 százalékát kitevő adóssághegyen ül a világ: akad egy kis ország az unió szegletében, ahol már csak azon rágódik a kormány, érdemes-e néhány hónappal előbb visszafizetni a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) a tartozást.

Igen, a költségvetés helyzetét illetően nálunk most ez a legnagyobb gond. Ezzel szemben Portugáliában, Olaszországban és a görögöknél ingatag kormányok egyensúlyoznak a pénzügyi szakadék szélén, emiatt folyamatosan nő a társadalmi robbanás veszélye. A kéthengeres uniós motor egyik fele – a franciák – lefulladóban. A magas munkanélküliség és a növekedés leállása Nyugaton tartós maradhat. S még sokáig sorolhatók ezek a manapság talán már unalomig ismert példák. De azért érdemes felidézni mégis néhányat, hogy világosan lássék: Magyarországon jelenleg már messze nem ilyen súlyúak a fő gazdasági problémák. Az államháztartás pedig kifejezetten jó bőrben van: együtt a kasszánkban az IMF pénze, és csupán az a kérdés, mikorra időzítsük az átutalást. Édes gond ez, bár a megoldása nem olyan egyszerű.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. július 15. 10:38
Semmi vész. Nyernek ballerék, és visszakerülünk az eljárás alá. Ismét Európához fogunk tartozni, jujdejó lesz!
pedroamigo
2013. július 15. 10:22
Könnyű más nyugdíjra félretett 3000 ezer milliárdjával verni a csalánt Tomika. A bőr a képeden már meg van hozzá...
IgazságosIzomViktor.
2013. július 15. 10:20
Fantasztikus ez a túlzottdeficit siker.Annyira jól teljesítünk már!Csak egy rakás adót kellett a nép nyakába rakni(csak a szegényekébe),és megvonni szinte mindent a rászorultaktól.Igaz hogy a rezsicsökkentés miatt a magánemberek adósságállománya növekedett és nem csökkent(KSH adat),az államadósság,amit a fidesz nullára akart levinni 1200 millárddal növekedett,beruházás alig,gazdasági teljesítmény nulla,az egy főre jutó jövedelem szempontjából lassan afrika szintjére süllyedünk,A közmunkások 35 ezerért dolgoznak miközben adott esetben 2-3 szor annyi értéket hoznak létre(újkori rabszolgaság),az élelmiszerárak meg olyan magasak,hogy már a szart se lehet megvenni. Ezekre tetszenek büszkének lenni?
kisfiu52
2013. július 15. 08:14
Látszik, hogy a cikk írójának fogalma sincs a magyar gazdaság állapotáról, viszont azt pontosan tudja, hogy kinek a szekerét kell tolni ahhoz, hogy az magas fizetését megszolgálja. Kár, hogy nincs saját véleménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!