Így állunk most

2013. július 28. 09:04

A furminttól sokáig féltem, két tétel is volt, a százéves és az általam telepített ültetvény bora. Egyik sem akart az Istennek sem kierjedni.

2013. július 28. 09:04
Ungváry Krisztián
Facebook

„Nemrég befejeződött az összes 2012-es bor töltése. A Muskotály után a Cuvée is palackba került. Ez az eddigi legtöményebb, 180 grammos maradékcukorral egy erős hatputtonyos aszú valójában. A száraz Furminttól sokáig féltem, két tétel is volt, a százéves és az általam telepített ültetvény bora. Egyik sem akart az Istennek sem kierjedni, pedig minden létező módszert kipróbáltam. Aztán mégis. Végül a százéves Furmint lett csak letöltve, a másik nem tetszett. Igazság szerint eleinte az elsővel kapcsolatban is voltak kétségeim. A töltés utáni kóstolás meggyőzött. Külön érdekesség hogy száraz borban is sikerült olyat készítenem amely kifejezetten körtés-birses jellegű.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. március 14. 18:16
Ajánlanám a tablettát (az befér egészen kicsi helyre is) víz meg van otthon gondolom :) Egyébként ijesztő, hogy lassan legalább annyian értenek a borkészítéshez, mint a focihoz. Mi lesz ebből?
tetigi
2013. augusztus 05. 08:23
Tegye föl a kezét az a médiageci, aki még nem borászkodott!
Text adósság
2013. augusztus 05. 08:22
Nem érte meg a borral foglalkozni, a zárjeggyel haza baszták a borászatot. Elmentem egyszer valamikor a 2003 környékén a volt Ganz-MÁVAG borpincébe egy 10 literes demizsonnal borért, a kimérő azt mondta hogy ha ott megiszom akkor ad tíz litert de elvitelre még egy litert sem adhat. Prutty!
golder
2013. augusztus 05. 08:21
Ez azért nem egészen így van. Ismerek olyan parasztembereket akiknek több generáció óta van szőlőbirtokuk. Nem akárhol. Somló hegyen. Nem tudják, hogy egy kincsesládán ülnek és nem is tanultak meg igazán borászkodni. Az ugyanis egy szakma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!