A Miklós napi rozéverseny legjobb bora

2013. december 14. 14:15

Kunszentmiklóson zajlott a verseny december 6-án, Miklós napján, és csak Miklós nevezetű okleveles borbírálók voltak.

2013. december 14. 14:15
Csóbor-Kisari Linda
Velenceitó.info

- Mitől lesz az első egy Rosé bor? Milyen szakmai követelményeknek kell megfelelnie?

- A borversenyen szereplő borok közül a legjobb Rosénak van a legintenzívebb illata, legjobb az íze és zamata, valamint az íze összhangban van az illatával. Nagyon fontos egy Rosénál, hogy üde és friss legyen, emellett ropogósak legyenek a savai. Úgy tűnik, az Agárdi Kékfrankos Rosé minden követelménynek megfelelt, mivel az első lett.

- Kik bírálták a beérkező nedűket?

- Kunszentmiklóson zajlott a verseny december 6-án, Miklós napján, és csak Miklós nevezetű okleveles borbírálók voltak. A bírálóbizottság elnöke Dr. Kállay Miklós volt.

- Hogyan zajlik egy borászat élete az ünnepek körül? Mit csináltok ilyenkor a téli időszakban?

- A borfogyasztók, borkedvelők, minden kívánságát próbáljuk teljesíteni, így a borozónkban széles választékkal várjuk őket. Karácsonyi címkés borokat is készítettünk, ami nagyon szép ajándék is. A téli időszakban készre kezeljük a borokat, hogy aztán le tudjuk palackozni. Hamarosan pedig elkezdjük a szőlő metszését, így a pincében és a szőlőültetvényen is azon dolgozunk, hogy minél több, eredményes borokat készítsünk a nemes nedűk kedvelőinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!