Jöhet a nyugtató

2014. január 31. 07:52

A zuhanórepülésben lévő forintra rá lehet olvasni az elmúlt bő évtized árfolyamkilengéseivel kapcsolatos statisztikákat, de ettől még a varázslat nem jár sikerrel. Rogán Antal tegnap megpróbálkozott ezzel.

2014. január 31. 07:52
Nánási Tamás
MNO

Igen, mindenkit ez a kérdés foglalkoztat: beavatkozik-e a jegybank, tesz-e lépéseket a magyar állampolgárok, a költségvetés és a vállalatok védelméért? A Matolcsy György által vezetett intézmény még nem került ilyen helyzetbe, eddig sima volt az út a folytonos kamatcsökkentés előtt. Arra viszont már a korábbi előrejelzések is figyelmeztettek, hogy ha bekövetkezik a nemzetközi pénzbőség apadása, az már gátolhatja a – magyar gazdaság növekedését viszont nagymértékben segítő – hazai »unortodox« monetáris politika végrehajtását. Elérhetünk addig az egyensúlyi pontig, ahol meg kell állni, mert a további csökkentés nagyobb károkkal jár a haszonnál. A jegybank elnöke úgy látja, ez a helyzet még nem fenyeget minket, és inkább szilárdan tartani kell a frontot a forint ellen minden eszközt bevető – tegnap még a magyar államcsőddel is riogatni képes – spekulánsok előtt. Hogy a jegybank kivár, és nem követi szolgaian a török és a dél-afrikai kamatemelést, érthető, hiszen ha közben magától elül a vihar, feleslegesen áldoztuk fel magánhasznokért a köz érdekét. De az már nem biztos, hogy a harcos retorika a célravezető ebben az érzékeny időszakban is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2014. január 31. 08:42
--ha közben magától elül a vihar, feleslegesen áldoztuk fel magánhasznokért a köz érdekét.-- ezt azért sem kellene meglépni, mivel már nem lehet meglépni, hiszen megtörtént, midőn a mocskos maszop gyakorlattá tette a köz lenyúlását, s hű cimboráik a tetves fidesz horda örömmel folytatja eme gyakorlatot hamarabb kellett volna sikongatni a köz érdekéért
bunko_jobbos
2014. január 31. 08:39
Azért ne ijedjünk már meg egy kis spekulációtól! Meg következtetéseket se vonjunk le pár nap alatt. Egyrészt szerettek volna segíteni a választásokon a beosztottjaiknak a nemz. pénzügyi körök, másrészt meg szeretnének olyan jó kis magas kamatokat elérni, mint volt nemrég Simor alatt. Ebben a ciklusban többször megpróbálták már, eddig egyszer sem sikerült. A recept a következő: várj meg egy általános gyengülési hullámot (pl. török helyzet), mikor úgyis idegesebbek a "befektetők", majd kezdj el saját gyártású híreket terjeszteni (a magyarok nem fizettek ki egy nagyobb lejáratot), majd ontsd a nemz. sajtóban az aggódó cikkeket és kezdj eladni sok forintot hirtelen. Közben fogadj a forint esésére. Sok sikert kívánok, eddig is beégtetek, Matolcsy most is elintéz titeket, mert van agya. nem azzal jutott előre, mint Medgyessy meg Barroso, hogy seggeket nyalt. Ezért van agya.
potyka
2014. január 31. 08:14
"és nem követi szolgaian a török és a dél-afrikai kamatemelést," Matolcsy csökkenti a jegybanki alapkamatot pedig pont most nem kéne! Ha 500 UHF lesz 1 ájro akkor is csökkenteni fogja mert egy idióta!
ballada
2014. január 31. 08:13
Forint ócsitással is igyekeznek az országunk gazdaságát megingatni ,összhangban támad ellenünk a ballib az usa támogatásával.Szerencsére Matolcsyék nem ijedtek meg ,kárörvendő ócsított forintos mszp hiába várja a csődöt,manipuláció áll a háttérben.Elvtársak az orcátokra fagy a vigyor. Videó meghallgatás ajánlatos. http://www.utolag.com/HatterKep0130.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!