Szovjetszkoje, a nyolcadik magyar csoda

2014. február 06. 07:30

A pohárba kitöltve undorító illat fogad, káposztával, áporodott, használt zoknira és olcsó mustsűrítményre emlékeztető szaggal.

2014. február 06. 07:30
akov
Borrajongó

„Arról azonban, hogy ez a bizonyos Szovjetszkoje Igrisztoje milyen, senki sem cikkezett. Kiváló-e avagy szimplán ihatatlan? Csak a Dívány nem volt rest, hiszen Szilvesztert megelőző pezsgőmustrájukon szovjet-magyar barátunkat is terítékre vették. A műanyagpohárból celebrált kóstolón – ne legyenek kétségeink, Magyarország-borország büszke lakói a Honfoglalás óta így fogyasztják a pezsgőt – aztán főszereplőnk olyan neveket utasított maga mögé, mint a transzfer eljárással készülő Hungária Extra Dry, de még a Martini Brut-vel is simán lépést tartott! (...)

Most voltam oly szerencsés, hogy Karácsony szent ünnepe alkalmából szert tehettem a csodára, pontosabban a szovjet-szortiment egyik, pinkben játszó darabjára. Gagyi kapszula és műanyag dugó. A pohárba kitöltve undorító illat fogad, káposztával, áporodott, használt zoknira és olcsó mustsűrítményre emlékeztető szaggal. Egyik gonosz kóstolótársunk megjegyzi, »WC-kefével mosták ki a tartályt«. Az ízében a rendkívüli hígság a gyümölcsösség távoli emlékével és az olcsó szlovák cukor gazdagságával versenyzik. Lecsengés nincsen, ha csak nem a mustsűrítmények töttyedt-löttyedt gyümölcseire emlékeztető valamit nem hívjuk annak. 11%. 699-749Ft. 1p (Lidl, Tesco és más hipermarketek)

Hamis marketinggel felpörgetett olcsó termék, ezt értem, hisz nincs új a nap alatt. De hogy néhány féleszű, kivénhedt elvtárson túl még valakinek hívószó a Szovjetunió, no, azt már jóval nehezebb feldolgoznom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
talán
2014. február 07. 23:54
Akov! Te nem borrajongó vagy, hanem egy agymenéses oroszellenes, aki azt sem tudja, hogy csatlakozzon szovjetúnió emlegetésével a gondokkal küzdő baloldali sumákokhoz. /amúgy az érintett pezsgő egy közepes minőségű, magyar termelőtől származó termék, ami szerintem jobb, mint az országot elárasztó, pezsgőnek álcázott sok szar import habzóbor./
csuka
2014. február 07. 23:53
'Borrajongó' vajh mennyiért köpködött? Maffia országban ez így megy.
Glocner
2014. február 07. 22:53
A Royalsekt hozzászólása a borrajongó blogon: Kedves Blogger! Örömmel olvastam véleményét, a címadás nagyon találó, mert a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgő lehetne akár Magyarország nyolcadik csodája is, hiszen a 80-as évek óta rengeteg viszontagságot megélt márka, átvészelte a rendszerváltást majd a privatizációt, hosszú évtizedeken át az Izsáki pezsgőgyár legstabilabb márkája volt. Az izsáki gyár korábbi vezetői nem láttak benne fantáziát és helyette inkább új termékeket fejlesztettek, más brandet építettek, azonban 4 évvel ezelőtt az üzem jelenlegi tulajdonosai szívós izsáki emberek lévén, pont ebbe a pezsgőbe találták meg azt a potenciált, amivel át lehet rendezni egy kicsit a pezsgőpiacot, ehhez nem kellet más mint egy régről ismert már-már elfeledett márka, megfizethető ár és ennek arányában jó minőség, meg persze egy kis reklám. Hogy sikerült-e? Erre a legbeszédesebb válasz a versenyhivatali bírság, ha a Szovjetszkoje pezsgő megmaradt volna annál a pár ezer palackos éves mennyiségnél mint amit 4 évvel ezelőtt eladtak belőle a kutyát nem érdekelné a történet, viszont ebből a pezsgőből 2013-ba több mint 2 millió palackot adtunk el... Csoda? Aligha, ennyi ember nem tévedhet. A Szovjetszkoje pezsgő ne lenne legalább olyan minőségű vagy jobb mint az üzletek polcain található pezsgők 80 %? Bármikor össze lehet kóstolni. Valakinek nem ízlik? Ez azt hiszem ízlés kérdése, ami mint tudjuk szubjektív. Valaki többre vágyik? Kóstolja meg a Szent István pezsgőinket, amelyek valóban más szőlőből és más technológiával készülnek ennek megfelelően érezhető a különbség a két márka között. Üdvözlettel: Fórián Szabó Róbert Royalsekt Zrt.
hegyaljai
2014. február 06. 23:19
Ez a pezsgő a hiánygazdaságban jött létre, és a piaci versenyben a minőségben lemaradt. Ettől függetlenül aki a pezsgőről ír véleményt, az nekem ne beszéljen "transzfer" eljárásról, mert az "transzvázé (méthode transvasée)"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!