2013-14: Árodüsszeaiaia

2014. február 05. 17:21

A Rogán Antal-i dinamikájú riesling-rezsicsökkentés 1390 forintnál megtorpant, sőt, az árfolyam visszafordult a mélypontról. De vajon mennyi lesz a Tohu-rizling ára egy hónap múlva?

2014. február 05. 17:21
Uj Péter
444

„A Tesco külföldi minőségi borkínálata szerény megfigyelésem szerint elég jó árértékarány-jellemzőket mutat, de a Tohu Riesling 5999 forintos palackára kissé meredeknek tűnt, ennyiért még elég jól kereső középosztálybeli magyar sem vesz tescós bort. Tavaly ősszel, a szokásos őszi borvásárban azonban 4330 forintra engedték le a Tohu 2010-es Rieslingjének árát, ami jelentős árengedménynek tűnt akkor, de még mindig nem elég nagy ahhoz, hogy komolyan elgondolkodjon rajta az ember. Nem egészen egy hónap múlva azonban – valami karácsonyi akció – újabb árcsökkentés következett: 1990 forint lett a bor.

Ennyiért már szóba jöhet. Viszont 2013-ban már a fejlett mobil információtechnológia korában járunk, mégis megereszt az ember egy Google-keresést úgy a pult mellől, mennyi az az annyi. A Wine Searcher szerint a 2010-es Tohu Riesling palackját 12 és 20 dollár közötti áron lehet beszerezni a világban. Tehát a 4330 forintos »kedvezményes« ár még bőven a nemzetközi átlagár (átszámítva kábé 4100 forint) felett volt, de 1990-ért már mindenképpen jó vétel.

Alig egy hónap múlva azonban váratlan fordulat következett: valami végkiárusítás-szerűség miatt 1390 (!!!) forintra csökkent az új-zélandi bor ára. Hoppá. A Rogán Antal-i dinamikájú riesling-rezsicsökkentés azonban ezen a szinten megtorpant, sőt, az árfolyam visszafordult a mélypontról, és január közepén egy újabb akcióban már újra a 4330 forintos, októberi áron adták. Itt tartunk most. De vajon mennyi lesz a Tohu-rizling ára egy hónap múlva? Érdemes-e még ezen az áron beszállni vagy inkább várjunk néhány hónapot?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 26. 10:15
Gratulálok.
Berecskereki
2014. február 11. 08:34
Az ehhez hasonló cikkek keltenek riadalmat és eredményezik esetenként a forint romlását.
ortyín
2014. február 11. 08:34
Kiváló, és hibátlan. Lesz is áljobber visítás, azonnal. Start!!!!
Berecskereki
2014. február 11. 08:34
Akik jósolnak, jóslásból élnek „az idei évtől kezdve hozzávetőleg 200 milliárd forint feletti (a GDP 0,7 százaléknyi) mínuszt fog évente összehozni a jegybank a nagyon gyenge kamateredmények miatt. Hiszen az MNB a jegybanki alapkamatot (jelenleg 5,75 százalék) fizeti a banki betétek, illetve a kéthetes kötvények után, míg a nemzetközi tartalékokon, amelyeket nagy biztonságú, de éppen ezért a nullához konvergáló kamatozású eszközökben tart, alig keres valamit.” http://www.mfor.hu/cikkek/Hiperinflacio__zuhano_forint__hatalmas_idei_MNB_veszteseg_.html Akik pedig hozzáértők „Az MNB közleményében hangsúlyozza, hogy az új jegybanki vezetés – a törvényben rögzített elsődleges céljainak veszélyeztetése nélkül – kilenc hónap alatt elérte, hogy 2013-ban az MNB nyereséges legyen, s ezzel a költségvetés mentesüljön a veszteség megfizetésének terhe alól. A jegybanki eredményre vonatkozó részletes, auditált adatokat áprilisban teszi közzé az MNB a közlemény szerint. Az MTI által korábban megkérdezett elemzők szerint az alapkamat jelentős csökkenése nagyban hozzájárult az MNB 2013-as eredményének javulásához. a 3 százalékos kamatcsökkentés nagyjából 120 milliárd forintot jelentett. Németh Dávid szerint a többi eszköz átértékelődése, a devizakötvényeken elért nyereség is hozzájárulhatott az eredményhez.” http://magyarhirlap.hu/tobb-tizmilliardos-nyereseggel-zarta-az-evet-az-mnb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!