Kesudió-bundába bújtatott cobolycombfilé

2014. május 12. 12:56

Azért ez a Gundel-menü, amit a nemzetünk színe-java elfogyasztott, kisujjukat gondosan eltartva, szilvoplénak szólítva a pincért, eléggé olyan, mint a felcsúti Pancsólábon-forgó Csodaréna.

2014. május 12. 12:56
Konok Péter
Facebook

Kesudió-bundába bújtatott cobolycombfilé angórabogyóval és petymegetett rukkolaecettel flambírozva. Unicornisesszenciában konfitált aranyalma-forgácsok ropogós gyöngykalamárissal suhogatva. Országjava finomra szeletelve, szarvasgombás libamájparféval szervírozva. Száraz zsemleérmék kiröhögve, belugakrémmel és akácnektárral, magyarosan.

Azért ez a Gundel-menü, amit a nemzetünk színe-java elfogyasztott, kisujjukat gondosan eltartva, szilvoplénak szólítva a pincért, eléggé olyan, mint a felcsúti Pancsólábon-forgó Csodaréna: émelyítő, csicsás-giccses, drága, végtelenül ízléstelen, parvenü túllihegés. Igazi újgazdag-táp. A csúti törpe virtigli Bonappetit Napóleont játszik az asztalfőn.

Sajátos, lúdtalpasan pöfögő danse macabre. Bálozik a bunkókrácia. Ó-Calvados fröccsen az Armanikra. Rogán Antal a sarokban beleokád egy Louis Vuitton hátizsákba, miközben Semjén Zsolt egy TEK-es géppisztollyal elefántvadászatra indul az állatkerti éjszakában. Lassan elfogy, doggybagekbe vagy a kukába kerül a maradék is. - Odanézzé', fiacskám, az a kis fekete szar ott, az ám a szarvasgomba, abból is kajázzál jócskán, mert egy kiló árából egy hónapig megélne egy fél falunyi közmunkás! Nem baj, ha rosszul leszel, egyszer élünk, ki tudja meddig!

Másnap pedig a Gundel személyzete összeszámolja a maradék néhány ezüstkanalat, és a tetemes hiányt szépen hozzáírják a közös számlánkhoz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. május 13. 16:35
Hát ez nagyon jó!! Jót röhögtem. Ez különösen tetszett: "Odanézzé', fiacskám, az a kis fekete szar ott, az ám a szarvasgomba, abból is kajázzál jócskán, mert egy kiló árából egy hónapig megélne egy fél falunyi közmunkás! Nem baj, ha rosszul leszel, egyszer élünk, ki tudja meddig!"
Fóbia
2014. május 13. 07:38
Konok igazi szar proli!!! Tévedés ne essék! A proli nem egyenlő a munkással!
Trükkök Százai...
2014. május 13. 01:31
Púpos törpe nyúlszájjal-farkastorokkal.?!
tade7
2014. május 12. 20:13
Zabálj moslékot te rohadt hobó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!