Zéró tolerancia

2014. június 19. 18:25

A volt szocialista országokban érvényes nulla véralkohol szint a vendéglátóipart is béklyóba zárja.

2014. június 19. 18:25
Lovas István
Facebook

„Helmut Kranich (kitalált név) vasárnap egy müncheni vendéglőben feleségével, Jankával ebédelt. Helmut két pohár bort ivott. Majd beültek kocsijukba, hogy még sötétedés előtt Hamburgba érjenek. A lokálpatrióta családfő bajor BMW-jével óránkénti 250 km-es sebességgel száguldott az északi Hansa-város felé vezető autópályán ott, ahol a forgalom engedte. Mindenben betartva a törvényeket. Vére alkoholszintjét tekintve is. A haladási sebességben is, amelyet a német autópályákon nem korlátoznak.

Tóth Elemér (kitalált név) egy szekszárdi vendéglőben vacsorázott barátaival. Nagyon szerette volna megkóstolni a Takler pincészet 2013-as Sillerét, mielőtt folytatja útját Pécs felé. De a nyelvével sem érinthette. Nyugat-Európával ellentétben ugyanis a volt szocialista országokban a megengedett alkoholszint nulla. Ami a maximált sebességet illeti, az 130 km/h a hazai autópályákon.

Mint a Németországhoz hasonló fejlettségű szinten lévő Ausztriában. Mégis, az autóval megtett egymilliárd kilométerenként Németországban fele annyi a halálos baleset, mint Ausztriában. Nálunk ennél is több. Jóval. Mi az oka e rejtélynek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jebuzita
2016. július 27. 19:14
Igaza van! Ennyi sörrel kb. 15-tel mennék én is; maximum!! :-)) Mint ahogy történt is kb. 25 éve...
3M..
2016. május 27. 00:46
Nem akarom védeni az ittas sofőröket, mert sok közte a hülye, de te lehet biztonságosabb voltál, mint egy 20 éves kiscsaj józanon, tűsarkúban. Szebb Jövőt!
sersem4
2014. július 21. 17:11
Ja. Angolra cseréltem a lejárt magyar jogsimat,5 évente újitani,orvosi,fizetés,hercehurca,bla-bla-bla...bevétel a papirgyáraknak,meg a bürokratáknak. Itt POSTÁN elküldtem a régit,majd egy héten belül kaptam újat,ami 40 évre szól,akkor is csak akkor kell újitani,ha orvosi problémám lenne menet közben...a fotót kell 10 évente cserélni,lényeges momentum..
Tündér_Lala
2014. június 28. 15:39
Több rétegű kérdés. Sokkal jobb minőségű az utak és a járművek állapota, plusz nem bambulnak a sebességkorlátozás miatt. Sokkal többet vezetnek és emiatt nagyobb és karban tartott a gyakorlatuk. Végül valóban csak egy pohár bort vagy sört isznak és akkor nem mennek 250-el. Baleset azért ott is akad, azok közül akik a fennti feltételeknek nem felelnek meg, de a döntő-döntő többség megfelel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!