Befelé

2014. július 08. 12:22

Eddig sem értettem, hogy miért kúsznak ilyen ütemben felfelé a rozék árai. Fröccsnek maradok a jól bevált Danubiana-féle Merlot rozénál az Aldiból.

2014. július 08. 12:22
Burai László
Hozamkorlát

„Tegnap kísérletezni támadt kedvem, a hőség is a buborékok felé hajtott, a Bortársaság megbízható brand, beválasztottam a Nagyon pezseg névre hallgató rozé gyöngyözőjüket. Cabernet sauvignonból készült, Szekszárdon (najó, Bátaszéken) a Szeleshát pincénél. Illatban hozza is a kötelezőt, édeskés hangulat, gyümölcsözön, málna, csipetnyi feketeribizli, még a fajta is visszaköszön. A buborékok finom habréteg formában jelentkeznek, málna ás feketeribizli itt is, már jó adag zöld levéllel együtt és a tizenhármas fanyarság, amitől lendületesnek sem mondanám, de kedvesnek sem.

Nem nehézkes, de a könnyedtől is távol esik. Eddig sem értettem, hogy miért kúsznak ilyen ütemben felfelé a rozék árai, ez a bor már közelebb van a kétezerhez, mint az ezeröthöz, egyértelműen túlárazott, és akkor az élményt még nem is vettem mellé. Harmatos négy pont ez, és ebben már benne van a kifejezetten jó címke is.

Hosszú még a nyár, fröccsnek addig is maradok a jól bevált Danubiana-féle Merlot rozénál az Aldiból, pofátlan 700 forintért, kevésbé trendi címkével, a 13-as átlagmezőnynél azonban jóval kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel. Ez az én rezsicsökkentésem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!