Nagy a lisztharmat nyomása

2014. július 11. 09:19

Szőlőinkről a hónalj hajtásokat szedjük ki, és a beteg fürtöket le. Néhol picit értelmetlennek érzem már a küzdelmet.

2014. július 11. 09:19
Lenkey Géza
Facebook

„A képen az Úrágya-dűlőben élő szőlőink láthatók, Július 4-én, pénteken. Ezt a területet műveljük két évig közösen Takács Lajos barátommal. Itt ökológiai a nővényvédelem, most tartunk az 5.permetezésnél. A lisztharmat itt is akad, de bízunk a szüretben. Jövő héten elkezdjük a fürtválogatást. Több hullámban tervezzük elvégezni ezt a munkát.

Először a beteg és a fejletlen fürtöket fogjuk szelektálni, majd a következő körben elkezdjük óvatosan beállítani a tőketerheléseket, egyénekre, illetve tőkékre szabottan. Van olyan tőke akinek a 2 fürt is sok, de olyan is akad akinek a 12 sem kottyan meg. Akár az embereknél... A többi dűlőnkben is nagy a lisztharmat nyomása.

Szőlőinkről a hónalj hajtásokat szedjük ki, és a beteg fürtöket le. Néhol picit értelmetlennek érzem már a küzdelmet, de tisztességből csináljuk. Itt-ott el kell majd fogadnom, hogy vesztettünk, mint 2008-ban. És azt is át kell majd gondolnom, meddig tartunk még ki.

Szombaton Árvay Angival és Apukájával Lengyelországba indulunk. Közösen fogunk borbemutatókat tartani Krakkó mellett, majd Lublinban, végül Varsóban két helyszínen. A turnénkat Jan, lengyel kereskedőnk szervezi. Bízom benne, hogy jól sikerülnek majd a kóstolók, és az öreg Multiplám épségben hazahoz majd minket.

(Máté most nem jön velem, már most hiányzik...)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. július 13. 22:11
permetet neki amig Bernike nem tiltja meg nektek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!