Egy egyedülálló borvidék

2014. július 10. 12:00

A Nagy-Somlói borvidék alapból a legkisebb a huszonkettőből, annak is a legkisebb harmada a Ság-hegy.

2014. július 10. 12:00
rszabi
Bordogság

„Nem sok olyan borvidéket találni hazánkban, ahol csupán egy olyan termelőt találni, akinek elérhetőek a palackozott borai országos szinten. A Nagy-Somlói borvidék alapból a legkisebb a huszonkettőből, annak is a legkisebb harmada a Ság-hegy. Így aztán aligha lehetne jelentősnek nevezni, ha a méretére alapoznánk a véleményünket.

Az viszont régóta közismert tény, hogy nem a méret a lényeg, hanem a minőség és ilyen tekintetben már nem is áll rosszul ez a kis dombocska. Igaz, ha nem lenne a Dénes Hegybirtok nem sokat tudnék róla, egyelőre még így is elég foghíjas az ismeretségünk, de jó néhány bor kóstolása után stabilan felkerült a pince a radarom hatósugarába.

Nem elsősorban az általános minőség miatt, bár arra sem lehet sok panasz, sokkal inkább az egyedisége fogott, meg. Hogy ez a termőhelynek vagy a borász keze munkájának a varázsa, esetleg mindkettő azt még nem tudom. De az biztos,hogy a Dénes borokban van valami x-faktor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!