Csóborok a tó mellől

2014. szeptember 01. 12:40

A koncepció: üde, ropogós, jó ivású borokat készíteni több mint korrekt áron, és helyben, palackosan vagy lédig túladni rajtuk.

2014. szeptember 01. 12:40
Unger Tamás
Borrajongó

„Csóborék egyébként a tó északi és déli partján is rendelkeznek ültetvénnyel, és úgy tűnik, hogy az Etyek-Buda tekintetében már-már kötelezőnek számító reduktív fehéreken túl a vörösborok terén is igyekeznek jól teljesíteni, már amennyire ezt a klíma és a talaj engedi. A sokszínűség ára, hogy a kínálat kissé zavaros és átláthatatlan – nem csak a hordóból több a kevesebb.

A történet legjobb része, hogy a lokálpatriotizmus jegyében a Velence – Gárdony – Agárd-vonalon alig van olyan itató és/vagy etető egység, ahol nem Csóbort tartanak ház borának, nagyon helyesen egyébként. A minap Balatonalmádiba tartva beugrottam Agárdra egy véletlenszerű, de a teljes spektrumot lefedő mintáért, hogy megnézzem, változott-e valami Csóborék háza táján. Ha röviden kellene válaszolnom, akkor azt mondanám, hogy nem, de ha már kifaggattam a hozott borokat, akkor ezúttal inkább válaszolnék hosszabban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!