Teljes fejetlenség a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban

2014. október 14. 16:49

Az összesen több mint egy milliárd forint közpénzt elherdáló csalások kivizsgálása kapcsán a legfrissebb információk alapján a gyanúsítottak száma egyre csak növekszik.

2014. október 14. 16:49
Sallai Róbert Benedek
Facebook

Az LMP szerint a kormány nem képes hatékonyan fellépni a terület alapú támogatások jogosulatlan felvétele ellen: ezt bizonyítja, hogy Fazekas Sándor nem tudott választ adni arra vonatkozóan, hogy milyen konkrét lépések történtek a visszaélések jövőbeni kiszűrésére. Az összesen több mint egy milliárd forint közpénzt elherdáló csalások kivizsgálása kapcsán a legfrissebb információk alapján a gyanúsítottak száma egyre csak növekszik.

A sajtóban megjelent hírek szerint egyre inkább terebélyesedik az egy éve kirobbant, a földalapú támogatások jogosulatlan felvételével kapcsolatos botrány. A nyomozást ugyanakkor nem sikerült lezárni, az LMP írásbeli kérdésre válaszolva Fazekas Sándor sem tudott konkrétummal szolgálni.

Az LMP szerint teljes fejetlenség uralkodik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban, ami veszélyezteti az évi több száz milliárd forint földalapú támogatás jogszerű kiosztását, mivel az MVH láthatóan nem képes kiszűrni a jogosulatlan igényléseket illetve a korrupciót. Az LMP egyértelmű választ szeretne kapni arra a kérdésre, hogy történt-e felelősségre vonás a szervezeten belül a jogosulatlan támogatások kifizetése miatt, illetve hogy a botrány összefüggésbe hozható-e a Hivatal vezetőjének októberi leváltásával. A párt tudni szeretné, hogy milyen konkrét lépéseket tervez a minisztérium a hasonló hibák jövőben elkerülése érdekében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuti
2014. október 15. 13:33
Az olajszőkítés már a múlté, a kárpótlás is idejét múlta és a kisüzemi roma kárpótlás ideje is lejárt. A fiktív pályázatok sem jönnek be igazán, valamiből meg meg kell élnie a szegény embernek. Most csak a föld alapú támogatás buli jön be. Így lehet megteremteni a jó megélhetést, aki ehhez szokott. Így derül ki, hogy a 93 ezer négyzetkilométeres kis országunk valójában háromszor, négyszer akkora. Hát nem jó buli?
BőröndÖdön
2014. október 15. 11:08
Magasabb szinteken mennyivel tökéletesebben lopnak...
slomovicz
2014. október 14. 22:01
Büdös- LMP-s pesti parasztok. Innen- Pestről oktatnak vidékieket hogy kell parasztnak lenni. Lám-Lám! él még az SZDSZ -csak más köpeny alatt. Miért kapnak ezek mindig csak pár százalékot , hogy épp bejutnak a parlamentbe, és a közgyűlésekbe? Ez az SZDSZ típusú arcátlan , gátlástalan politizálás miatt. Kukába velük a következő választáson.
USsange
2014. október 14. 20:18
Már megint itt okoskodik ez a hazug ballib?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!