Még mindig kevesen vagyunk

2014. december 29. 12:52

Etyek a Pincefesztiválok, Kezeslábosok után keresi a helyét. Kell egy kis megújulás és ennek több útja lehet kisebb-nagyobb összefogások, esetleg a fiatal borászok lendülete.

2014. december 29. 12:52
Szövényi Áron
Ihatóbb Magyarországért

- Mi a véleményed az etyeki boros közösségről?

- Ezt hogy érted?

- Volt mostanában valami Etyek 360 kezdeményezés, itt-ott lehetett csak elcsípni néhány információt. Mi ez és te csatlakoznál-e hozzá?

- Úgy tudom, hogy az Etyek 360-at 3 pince az Etyeki Kúria, a Rókusfalvy Birtok és a Hernyák Birtok hívta életre. Úgy gondolták, hogy Etyek 3 meghatározó fajtáját a Pinot noirt, Sauvignon blanc-t és a Chardonnay-t közös kóstolók és közös gondolkozás mentén megpróbálják minél jobban kiemelni és megmutatni, hogy Etyek ezekben a fajtákban kiválót tud alkotni. Alapjában véve szívesen csatlakozok minden általam is jónak tartott kezdeményezéshez.

- Hova halad most a borvidék?

- Én úgy látom, hogy Etyek a Pincefesztiválok, Kezeslábosok után keresi a helyét. Kell egy kis megújulás és ennek több útja lehet kisebb-nagyobb összefogások, esetleg a fiatal borászok lendülete, de sok minden segíthet majd még minket ebben. Én 2005 óta, mióta Etyek boros életét követem azt érzékelem, hogy a borok minősége évről-évre egyre jobb. Mégis azt kell látni, hogy még mindig kevesen vagyunk, akik komolyan foglalkozunk borral és boraik több étteremben, vinotékában is megtalálhatók. Másrészt nagy előnyt érzek Etyek adottságaiban, mivel a fehérborok világszerte egyre kedveltebbek és a pinot noir is kiemelt helyet foglal el a vörösborok között. Klimatikus szempontból is jó helyen van Etyek, mivel az elmúlt évek meleg évjárataiban sem küszködtek a szőlők a szárazsággal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2014. december 31. 18:52
Etyeken kiváló bort készitenek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!