Megnyugtatott Babits költeménye

2015. január 08. 09:42

A magyar bor marketingje évtizedek óta kifejezetten rossz, fordítva ülünk a lovon, sokszor még fejen is állunk. Interjú.

2015. január 08. 09:42
Dúzsi Tamás
Magyar Hírlap

„– Hogyan ítéli meg a magyar bor külföldi elismertségét?

– Nem olyan egyszerű külföldre bort szállítani, mert a magyar bor marketingje évtizedek óta kifejezetten rossz, fordítva ülünk a lovon, de még fejen is állunk sokszor. Londonba megyünk, ahelyett, hogy a lengyel, a cseh és a német piacot próbálnánk meghódítani. De ott sem a nagykereskedői hálózatot kell megkeresnünk, hanem csak egy-egy város kereskedőit, mert az a mi méretünk. Én szállítok Németországba és Lengyelországba is bort, de csak úgy lehet építkezni, hogy versenyeken indulok, mert a visszajelzés nagyon fontos.

Tíz éve Cannes-ban van a világ legnagyobb rozéversenye. Kilencszáz különféle bor méretik meg a világ minden tájáról. Huszonhét éremmel én vezetem a nemzetközi éremtáblázatot. Vörösborban, több műfajban ennél is több érmet szereztem a párizsi, a bordeaux-i vagy a Les Citadelles du Vin borversenyen. Nem úgy vagyok ezekkel a versengésekkel, hogy egy jó bort hat helyre is elküldök, hanem minden évben többféle borral is benevezek. Ha kapok külföldön valamilyen stílusú és fajtájú borra érmet, az néhány év múlva itthon is forgalomnövekedést hoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!