Ő nem lehet Charlie, a francia hatóságok szerint legalábbis biztos nem

2015. január 22. 10:48

Úgy látszik, a franciák is csak addig Charlie-k, amíg éppen kedvük tartja.

2015. január 22. 10:48
Pintér Bence
Alternatíva

Tizenhat éves fiút tartóztatott le a francia rendőrség, miután Facebook-oldalán egy Charlie Hebdot kritizáló karikatúrát osztott meg. Korábban egy humoristát tartóztattak le, mivel a terrortámadással viccelt. Úgy látszik, a franciák is csak addig Charlie-k, amíg éppen kedvük tartja. Villámposzt.

Je suis Charlie – hirdették politikusok, újságok és magánszemélyek világszerte Twittertől Facebookig, címlaptól címlapig pár héttel ezelőtt, jelezve, hogy kiállnak a szólásszabadság mellett. Én is megírtam, hogy ha nem is pattanok fel a jesuis-vonatra, mindenesetre a szólásszabadságot alapvető értéknek tartom akkor is, ha a Kurucinfó történelemhamisító cikkeiról, Maksa Zoltán gyenge poénjairól vagy ún. vallásgyalázásról van szó. Ez formálta Európát Európává, és hacsak nem nyílt uszításról van szó, nincs értelme korlátozni.

A Charlie Hebdo már korábban is kiverte a biztosítékot párszor provokatív karikatúráival, de a legmagasabb szinteken jelezték, hogy Franciaországban elfogadható a működésük. Nem úgy azoké az embereké, akik a Charlie Hebdo-t valamilyen formában kritizálják. Ők ugyanis terroristák. Január 14-én egy humorista viccelt a terrortámadásokkal, letartóztatták. Most egy 16 éves fiú fordította ki a Charlie Hebdo egyik címlapját, Charbot, a meggyilkolt főszerkesztőt ábrázolva rajta, fent megtekinthetik. Őt is letartóztatták.

Hát akkor ennyit a sok Charlieról.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2015. december 31. 05:53
Lehangoló. Minden csak nézőpont kérdése. Ha Charlie vagy, felmagasztosulsz, ha vele viccelsz, terrorista.
citizen queen
2015. december 31. 05:53
Kedves Bence, erről a bazi nagy "liberális" kettősmércéről írtunk már korábban is a "Sárlik vagyunk" cikked alatt.
gepida
2015. december 31. 05:52
Naiv gyerek, elhitte a felnőttek meséjét a szólásszabadságról.
Berecskereki
2015. december 31. 05:52
Mi történt Bence? Ha így folytatja még terroristává válik. ;-) Látja, látja! Aki vakon hisz, az mindig csalódik és ennyit érdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!