Ma van a nagy februári furmintolás, kóstoljátok meg mindet helyettem is

2015. február 05. 10:13

A forradalom mindazonáltal inkább csak lokális jelleget mutat. Vagy maximum országosat. Ilyenek ezek a borforradalmak napjainkban!

2015. február 05. 10:13
Gazda Albert
Cink

„Én egyébként még mindig nem tudom, hogy a száraz tokaji – ezen belül különösen a furmint – képezi-e a magyar borok felemelkedésének zálogát, és távolmaradásomból kifolyólag a mai napon nem is válok okosabbá ebben a kérdésben. Több mint egy évtizedes dilemma immár ez, minden adandó alkalommal szívesen polemizálnak róla az úgynevezett borbuzik.

Akkortájt kezdődött, amikor Szepsy István piacra tette a Királyudvar-féle 2000-es Úrágya furmintot, majd kisvártatva programot hirdetett. (Képzeljétek el, azt a bort én még hordóból kóstoltam először Tarcalon, és majd elájultam a gyönyörűségtől.)

Ami tény: sok tucatnyi borászat mutatta meg magát azóta a műfajban, kiváló termékekkel, a forradalom mindazonáltal inkább csak lokális jelleget mutat. Vagy maximum országosat. Ilyenek ezek a borforradalmak napjainkban!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!