A ház bora

2015. február 17. 15:25

Amikor Garger Imre és Thomas Wachter vaskeresztesi (kis falu az osztrák határon, Pornóapáti mellett) kékfrankos válogatása (helyesen kékfrankos-válogatása, de maradjunk a címke írásmódjánál) került elém egy burgundispohárban, akkor hirtelen elállt a lélegzetem.

2015. február 17. 15:25
Uj Péter
Gault&Millau

„Csongrádi mindig a legjobb boros ízlésű vendéglátósok közé tartozott - az Olimpia is híres volt különleges tételeiről -, most a »ház bora« nem túl jó hírű intézményét próbálja reformálni: nem valami olcsó lőrét vagy éppenhogy iható kommerszet kínál, hanem poharanként 4-500 forintos áron a Villa Tolnay 2013-as Tavasz rajnai rizlingjét, illetve Garger Imre 2013-as kékfrankos válogatását. (...)

Hanem amikor Garger Imre és Thomas Wachter vaskeresztesi (kis falu az osztrák határon, Pornóapáti mellett) kékfrankos válogatása (helyesen kékfrankos-válogatása, de maradjunk a címke írásmódjánál) került elém egy burgundispohárban, akkor hirtelen elállt a lélegzetem. Nem is tudom, mikor lepődtem meg ennyire magyar vöröstől. (Talán tíz éve egy Gróf Buttler-féle cabernet franctól.) Ott, abban a pillanatban, valahol a paszternákpürés szarvaskolbász és a tiramisu között (2000 forintos ebédmenü!) szinte tökéletesnek tetszett. A »magyar nemzeti pinot« ideáltípusának. Fantasztikus, mindent bejátszó savakkal, virágokkal, gyümölcsökkel, fűszerességgel, könnyed vibrálással, légiességgel. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. március 06. 13:21
És le mer írni egy ilyen cikket (poharanként 4-500 Ft-os bor, 2000,- Ft-os ebédmenü) a "4 millió mélyszegény" országában. Az empátia apostola!
Katzky Márton
2015. február 26. 23:12
Hogy lehet egy ilyen lib.......si anyaszomorítónak( aki ráadásul még a Zajdán is szolgált és ezzel valamiért hozzám közelállónak is érzem) ilyen jó ízlése... ? Csihadj szűm ...
atila68
2015. február 20. 00:27
Borszagértő Albert fertőző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!