Irakba kell menni…

2015. március 12. 15:56

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elborult agyú szélsőségesei az egész világnak üzentek hadat. Nekem és neked.

2015. március 12. 15:56
Szabó Palócz Attila
Magyar Hírlap

„Én alapvetően háborúellenes vagyok, ellenzem az őrületes fegyverkezést, ami nagyvilágban zajlik, nem hiszem, hogy igaza lehet bárkinek is, aki hadsereggel nyomatékosítja véleményét, és nem fogadom el az erőszak semmilyen formáját, akármilyen fennkölt célokkal vagy elméletekkel támogassák is meg azok billegő vázát a hadurak.

Itt azonban most egészen másról van szó. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elborult agyú szélsőségesei az egész világnak üzentek hadat. Nekem és neked. Keresztényeket és zsidókat gyilkolnak a legbrutálisabb módon – élve égetnek el embereket, a csoportos lefejezésekkel hencegnek –, de nem szabad azt hinnünk, hogy »csak« vallási alapú gyűlölködés vezérli őket. Nem, hiszen láthattuk, a muzulmán foglyaikat is kivégzik. Ezeknek aztán mindegy, ha ateista vagy buddhista is... Ellenségnek tekintenek mindenkit, aki nem ért egyet velük, meg egyáltalán, mindenkit, aki még mindig nem lépett be közéjük. S nincs a világnak olyan eldugott pontja, ahol biztonságban lehetne tőlük bárki is. Most sem, ebben a pillanatban sem.

Ennek kell véget vetni a katonai szerepvállalással.

Azért is, hogy ha egyszer vége lesz ennek az őrületnek, nyugodtan elmehessünk végre turistaként az ősi Babilonba is, megnézni az Istar-kaput és a Nabu sha Hare-templomot, mint a világörökség részét. Hogy a sarki kisboltba is bármikor leugorhassunk tejért, ha éppen elfogyott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. március 13. 11:06
"Nekem és neked." Nekem nem! Neked, és a kib...ott USA-nak aki létrehozta ezt a mocskot! A franciáknak, akik kiprovokálták - köszönhetik maguknak. Még, hogy te háború ellenes vagy? Aki képes a népirtó USA mocska mögé beállni a saját hazáját veszélynek kitenni? Aki odaszart, egye is meg! Az vajon miért nem b...ssza a csőröd, hogy Izrael kussol?
Wendriner
2015. március 12. 19:21
Irakba kell menni... Téged senki nem fog visszatartani.
luga
2015. március 12. 17:57
A zseniális USA jól elintézte ezt is Európának. mehetünk golyófogónak az iszlamisták amerikai fegyverei elé.
kukagyerek
2015. március 12. 17:13
Szedd össze a hülye fideszes bandádat, aztán irány Irak! Vigyétek magatokkal a magas szőke férfit, felemás identitással! Az is alig várja, hogy az elsősorban harcolhasson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!