Hadban az Iszlám Állammal

2015. március 13. 07:38

Az árat így is, úgy is nekünk kell megfizetnünk, civilben vagy egyenruhában. Reméljük, véráldozat nem vegyül az évi húszmilliárd forintos tételbe.

2015. március 13. 07:38
Zord Gábor László
Magyar Nemzet

„A részvétel politikai alapvetése a kormány részéről, hogy az Iszlám Állam szélsőséges (terror-) szervezet az ellen a nyugati világ ellen intézett támadást, amelynek Magyarország is a részét képezi; továbbá célkeresztjébe vette és irtja a közel-keleti keresztény közösségeket, akiket nekünk, európaiaknak erkölcsi kötelességünk megvédeni. Oda kell tehát menni és meg kell semmisíteni az IÁ-t, és ebben szövetségeseink oldalán nekünk is szerepet kell vállalnunk. Kevésbé hangsúlyosan, de az indoklásban megjelenik az érdekalapú logika is, hiszen a Molnak értékes olajüzletei vannak Kurdisztánban.

Eddig világosnak tűnik a dolog, mint a nap, s egy jól nevelt atlantista mintapolgár ezzel talán meg is elégszik. Akik viszont a valóságot szeretnék látni, jobb ha tudják: egy ilyen bevetés nem a légüres térben, az időszámítás kezdetén történik, hanem egy vészterhes örökséget hordozó közegben. Épp az az Egyesült Államok küldte ugyanis a felkérést hazánknak, amelynek elhibázott, intervenciós háborúkkal, pusztítással tarkított geopolitikai kísérletei tették az iszlám radikalizációjának melegágyává a Közel-Keletet. Az IÁ ma javarészt olyan zsákmányolt fegyverekkel harcol, amelyeket Amerika szállított az általa megsemmisített iraki állam helyén összetákolt új rezsimnek, amely aztán az első kihívásra majdnem összeomlott. Ezek a fegyverek fenyegetik majd a kiküldendő magyar katonákat is, és amikor az iszlamisták rájönnek, hogy kik vannak ott, akár dönthetnek úgy is – és erre a bevándorlók áradata kitűnő lehetőséget kínál –, hogy a hátországban hajtsanak végre terrorellencsapást.

Az olyasfajta lépések, amelyeknek a megtételére a kormány készül, bizony következményekkel járnak. Jó esetben csak a fokozott kockázattal, rossz esetben annak valóra válásával. Tekintsük bár erkölcsi kötelességnek a missziót, vagy kis hazánk szövetségesi kényszerének, esetleg atlantista túllihegésének, egyre megy. Az árat így is, úgy is nekünk kell megfizetnünk, civilben vagy egyenruhában. Reméljük, véráldozat nem vegyül az évi húszmilliárd forintos tételbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. március 13. 11:07
Újabb ci-moszad bércsicska népszerűsíti a kk.-i káoszban való részvételünket. Menj te is harcolni! Reméljük, véráldozat nem vegyül a fizetett karakterek közé!
Türelem
2015. március 13. 08:23
Az Isis január 26-án a világhálón azzal a felhívással fordult a "magányos farkasaihoz", hogy aktiválják magukat Nyugaton. Abu Muhammad al-Adnani ISis szóvivő legújabb üzenetében arról szól, hogy nem hátrálnak Tikritnél, s előbb Párizs, majd Róma jön, felrobbantják a Fehér Házat, a Big Ben-t,az Eifell tornyot. Az egész egy jó biznisz az amerikai energetikai és fegyver lobbi számára. A lényeg, hogy ne teljen el nap háború, öldöklés nélkül, ami folyamatos megrendelést biztosít az USA-t irányító hadiipari lobbi számára. Az USA által szállított fegyverekkel harcolnak az Isis katonák és az USA által szervezett koalíció katonái is. Lövik egymást halomra, Washingtonban meg a hasukat fogják a sok idióta, megfelelési kényszerben szenvedő szövetséges láttán. Itt nem arról van szó, hogy Hitler oldalán harcolunk, mert így gyarapszik az ország, megmarad Felvidék és Észak-Erdély, majd a Délvidék. A biznisz csak az USA számára biznisz, a többiek csak megdögleni mehetnek oda, bizonyítani szolgalelkűségüket. Orbán március 15-én egyáltalán ki mer állni a mikrofon elé, szájára meri majd venni a 12 pont szerzőjét, Petőfi Sándort?
Vitez Rezsi Erik
2015. március 13. 08:07
"Reméljük, véráldozat nem vegyül az évi húszmilliárd forintos tételbe.”" Remeljuk nem robbantjak szet a fel Budapestet. Nekunk nincs terrorelharitasunk, a felcsuti idiota tetves tekkes bohocait senki sem veheti komolyan, akik ebben megakadalyoznak az iszlam allam kommandoit ebben.
Vitez Rezsi Erik
2015. március 13. 07:54
Valamelyik egyhalott fideszes ripacs kommentelo elmagyarazhatna nekunk, hogy a felcsuti pszichopata es az idiota kulugyminisztere mi a f*szomert akarja a NATO leggyengebb haderejevel es terrorelharitasaval rendelkezo orszagot belekeverni egy arab polgarhaboruba ? Miert lesz ez jo az orszagnak ? Mas orszagok, pld Szlovakia miert nem kuldenek katonakat az IS ellen ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!