Húsz bor a Hegyről

2015. április 28. 19:18

Itt-ott a famunka nem az igazi; van aki szerint ez a bárka viharos vizeken evez, néhol erős megingásokkal, de olykor érzeni lehet pozitív eredőjű áramlásokat is a vitorlában.

2015. április 28. 19:18
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„A beszédes nevű Félúton, Somlói Borok Boltja idén is elhozott húsz somlói bort a Gellértbe, hogy a szakma is lássa, merre halad a közös bárka. A konklúzió, a benyomás vegyes: van aki szerint ez a bárka formavilágával eleve sajátos és különleges, mert Somló eredeti és egyedi (és ettől persze szép is); látható, hogy itt-ott a famunka nem az igazi; van aki szerint ez a bárka viharos vizeken evez, néhol erős megingásokkal, de olykor érzeni lehet pozitív eredőjű áramlásokat is a vitorlában. Lassú víz partot mos.

A már bevált klasszisokra és az ismeretlenség homályából érkező borász nevekre bármelyik igaz lehet a fentiek közül. Megingásból sok és sokféle előfordult most is (talán tavalyhoz képest kisebb amplitudokkal). Nincs min keseregni, az alábbi húsz tétel most is egy átlagos magyar helyzetképet mutat, mely bármelyik borvidékünkről érkezhetett volna (sajnos vagy nem sajnos). Húsz termelő, akik közül csak a töredék lát túl a saját vagy legfeljebb szomszédai horizontján. Így mondjuk nehéz elvárni, hogy a bor készítője érezze a fogyasztók mai elvárásait egy hibátlan/izgalmas/kimagasló termőhelyi borral szemben.

Nos, ezért kellenek az ilyen események, hogy lássák magukat egy tükörben a somlói borászok, és felismerjék, hogy hatékony közös munkával az a bárka haladhatna sokkal dinamikusabb sebességgel is. Ennek sok magabiztos bor (lenne) az alapja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!