Hűvös május

2015. július 01. 11:14

Megint kaptunk ajándékba egy újabb kártevőt Amerikából. Az észlelések szint Magyarország szinte minden borvidékén megjelent az aranyszínű sárgaság a szőlőkben.

2015. július 01. 11:14
Árvay János
Facebook

„Napok óta esik az eső és hideg van. Nem tudom, hogy milyen lesz az idei időjárás, de eddig nem sok jóval biztatott. Május végén azért elég érdekesnek tűnik, hogy 7 fok legyen éjjel a hőmérséklet. (...)

Szokás szerint tele vagyunk munkával. A szőlőt már harmadszorra permeteztük. A napokban elindult a virágzás is. Haladunk a hajtás válogatással, de már látom, hogy ha végig értünk akkor a hajtások befűzésével folytatjuk rögtön. A gyom, mint minden éven rohamosan nő, mindegy hogy jó, vagy rossz idő van. Kalifornia jutott eszembe. Az ottani nagy forróságban és a csapadékhiány miatt nincs igazán gyomosodás, mert kiég a napon minden.

Erről jut eszembe, megint kaptunk ajándékba egy újabb kártevőt Amerikából. Az észlelések szint Magyarország szinte minden borvidékén megjelent az aranyszínű sárgaság a szőlőkben. A betegséget az amerikai kabóca terjeszti. Remélem az eddig kijuttatott narancsolaj kivonatok jól megritkították, vagy el is pusztították a amerikai kabóca lárváit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!